today-is-a-good-day
18.7 C
Athens

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως κατέρριψε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η Ρωσία κατέρριψε 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας πάνω από τη Μόσχα και άλλες περιφέρειες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 43 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα διεξάγουν από τον Αύγουστο χερσαία επιχείρηση.

Άλλα 27 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Λίπετσκ, 18 πάνω από αυτή του Οριόλ και ένα πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς και συνολικά 21 πάνω από τις περιφέρειες του Νίζνι-Νόβγκοροντ, του Μπέλγκοροντ και του Μπριάνσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ρωσικό κανάλι SHOT στο Telegram μετέδωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να πλήξουν την Κρατική Επιχείρηση Ya. M. Sverdlov στην πόλη Τζερζίνσκ της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Στο εργοστάσιο, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Φεβρουάριο 2022 η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ελαφρά από θραύσματα στη διάρκεια επίθεσης ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε βιομηχανική ζώνη της πόλης Τζερζίνσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας, χωρίς να διευκρινίσει το στόχο που δέχθηκε επίθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ