today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Ο Ίλον Μάσκ και η Δημοκρατία! – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη και ίσως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστής της εποχής μας. Ο Ίλον Μάσκ, κατάφερε να γράψει ιστορία, με την εκτόξευση του Starship και την επιστροφή – προσγείωση στη βάση εκτόξευσης,  της ρουκέτας προώθησης του. Ταυτόχρονα, προχώρησε στην παρουσίαση των έξυπνων Android, Optimus, και δυο νέων μοντέλων Telsa. Πρόκειται για επιτυχίες, ειδικά η πρώτη, ιστορικών διαστάσεων για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα ευρύτερα που λογικά θα έπρεπε να μονοπωλούν για  ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά αυτός ο πραγματικά σπάνιος πολίτης του πλανήτη, έχει γίνει στόχος σφοδρών επιθέσεων, από το γνωστό σύστημα που αποτελεί εχθρό της ελευθερίας έκφρασης και της δημοκρατίας.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Για όσους αναρωτιούνται για την αιτία αυτού του φθόνου και του κατατρεγμού, εναντίον του Ίλον Μάσκ, έχει να κάνει με δυο ειδεχθή εγκλήματα εναντίον του συστήματος καταστροφής του δυτικού πολιτισμού και της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Το πρώτο είναι η αγορά του μοναδικού πλέον βήματος ελευθερίας έκφρασης στον πλανήτη, του Χ (πρώην Twitter), και το δεύτερο η ανοικτή και αμέριστη υποστήριξή του, στο πρόσωπο του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μάσκ, έχει γίνει αντικείμενο σφοδρών επιθέσεων, από ξεπεσμένους αστέρες του διεθνούς πενταγράμμου, όπως ο Έλτον Τζον, αλλά και διάφορους απαξιωμένους από την πλειοψηφία των απλών πολιτών, “αστέρων”, του Χόλιγουντ. Λόγω της στήριξης του στον Ντόναλντ Τραμπ και της καθημερινής μάχης που δίνει μέσω του Χ, εναντίον της λογοκρισίας, η μανία και το μίσος εναντίον του, είναι τόσο έντονη, που πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν, τη σύλληψη και την απέλασή του από την Αμερική.

Παρά την ιστορική του επιτυχία με την εκτόξευση και την προσγείωση της ρουκέτας του Starship,η απόλυτη τρέλα του πολιτικού κατεστημένου που στηρίζει τους Δημοκρατικούς και την Κάμαλα Χάρις, οδήγησε την Παράκτια Επιτροπή της Καλιφόρνια, να απορρίψει αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας για πρόσθετες εκτοξεύσεις από την αεροπορική βάση Vandenberg. Δεν είναι επειδή η στρατιωτική υπηρεσία δεν χρειαζόταν τις εκτοξεύσεις. Μάλιστα η εν λόγω επιτροπή δεν μπήκε καν στον κόπο να κρύψει τους λόγους, αυτής της προκλητικής και απαράδεκτης απόφασης. Όπως ξεδιάντροπα δήλωσε, ένας εκ τον επιτρόπων, η απόφαση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η Αμερική και στην ουσία, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα επωφεληθεί από τις εκτοξεύσεις του Μάσκ, αλλά πολύ απλά στο γεγονός ότι τόλμησε, να μπει επιθετικά στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών της Αμερικής, στο πλευρό του Τραμπ.

Και κανένας στα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική και διεθνώς, δεν μπήκε στον κόσμο να σχολιάσει ότι το πρόγραμμα SpaceX του Μάσκ, αποτελεί κρίσιμο μέρος των προγραμμάτων εθνικής ασφάλειας. ¨ότι θα πραγματοποιήσει αποστολή διάσωσης, δυο αστροναυτών που έχουν αποκλειστεί στο διάστημα. Ότι τα επιτεύγματα της SpaceX υπό τον Μάσκ, είναι ιστορικά για την Αμερική και το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παρόλα αυτά προς απογοήτευση και ουσιαστικό τσαλάκωμα του συστήματος και των υπαλλήλων του στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, η SpaceX αποτιμάται τώρα σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια και μόλις υπέγραψε νέο συμβόλαιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τη NASA.

Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Ούτε η αξία της εθνικής ασφάλειας, ούτε οι απαιτήσεις για τις υπηρεσίες της SpaceX φαίνεται να αντιμετωπίζονται με γνώμονα το καλό του έθνους και το συμφέρον των πολιτών, από τα πολιτικά στελέχη των Δημοκρατικών και του συστήματος, στην πολιτεία της λαϊκής δημοκρατίας της Καλιφόρνια.

Ο Μάσκ, έγινε ενοχλητικός όταν αγόρασε το Twitter και ανακοίνωσε ότι διαλύει τον τεράστιο μηχανισμό λογοκρισίας που είχε στηθεί στο παγκόσμιας εμβέλειας, μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εξόργισε το σύστημα και τους πολιτικούς υπαλλήλους του, δημοσιεύοντας τα Twitter Files, αποκαλύπτοντας, τον εκτεταμένο συντονισμό της εταιρείας με την κυβέρνηση Μπάιντεν – Χάρις σε ένα σύστημα λογοκρισίας των απόψεων που δεν βόλευαν.

Η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναγκάσουν τον Μάσκ να λογοκρίνει τους συμπατριώτες της Αμερικανούς βάσει του διαβόητου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η Κλίντον πρότεινε ακόμη και τη σύλληψη των υπευθύνων για απόψεις που εκείνη και το σύστημα, θεωρεί παραπληροφόρηση.

Ο επενδυτής της Silicon Valley Roger McNamee απαίτησε τη σύλληψη του Μάσκ και είπε ότι, προϋπόθεση για τη σύναψη κρατικών συμβάσεων από τις εταιρίες του θα πρέπει να είναι η ευθυγράμμιση των θέσεων και των απόψεών του, με το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας. Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Ρόμπερτ Ράιχ, ζήτησε να συλληφθεί ο Μάσκ επειδή απλώς αρνήθηκε να λογοκρίνει απόψεις πολιτών και αντιπάλων της κυβέρνησης και του συστήματος. Πρώην παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC, ζήτησε την απέλαση του Μάσκ και την ακύρωση όλων των ομοσπονδιακών συμβάσεων με τις εταιρίες του.

Βέβαια, όλα αυτά τα στελέχη και οι υπάλληλοι του συστήματος, δεν ενοχλούνται από απόψεις και πολιτικές θέσεις, που υποστηρίζουν την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας των Τραμπ.

Το έγκλημα του Μάσκ, είναι ότι αρνήθηκε να υποκύψει σε ένα σύστημα διαβόητο για τις εκστρατείες ακύρωσης και τον εξαναγκασμό, με αποτέλεσμα να συνασπιστεί εναντίον του μια συμμαχία των μέσων ενημέρωσης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κυβέρνησης και εταιρικών δυνάμεων, προσπαθώντας να πλήξει τις εταιρείες του, και να αποσύρει τις διαφημίσεις από το X.

Όλη αυτή η διεφθαρμένη εκστρατεία από το σύστημα και τους υπαλλήλους του στην πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταδεικνύουν τον Μάσκ, ως αναμφισβήτητα την πιο σημαντική προσωπικότητα της εποχής μας, όσο αφορά την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας.

Η ύπαρξή του Ίλον Μάσκ, υπονομεύει τη δύναμη του συστήματος κατά της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας. Η απογοήτευση του συστήματος έναντι του Μάσκ, μετατράπηκε σε θυμό και σήμερα έχει εξελιχθεί σε οργή.

Δεν αποτελεί υπερβολή να πει κανείς ότι εάν δεν υπήρχε σε αυτή τη δεδομένη στιγμή ο Ίλον Μάσκ, το τέλος της ελευθερίας της έκφρασης και η εξαφάνιση της φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν θα αποτελούσε απλά έναν κίνδυνο, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Η δημοκρατία, η Αμερική και η ανθρωπότητα χρωστάει πολλά σε αυτόν τον παράλογο, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, πολίτη του πλανήτη.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ