today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

ΝΔ: Από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο αύριο! – Γράφει ο Θεόδωρος Καράογλου

Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ανακαλώ στη μνήμη μου στιγμές και γεγονότα, ευχάριστα και δυσάρεστα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση, νιώθοντας υπερήφανος για όσα προσέφερε η παράταξή μας σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Του Θεόδωρου Καράογλου *

Την ίδρυσή της «την επέβαλλε η εθνική ανάγκη», όπως επισήμανε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Από το 1974 έως σήμερα εκφράζει γνήσια τους συμπατριώτες μας, εκπροσωπεί τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό, πολιτεύεται πάντα με υπευθυνότητα, αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος, πρεσβεύει την συνέπεια και την αξιοπιστία. Ενέταξε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών, ενδυνάμωσε τη θέση της διεθνώς και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε μια αληθινή και σύγχρονη Δημοκρατία, έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γιατί εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς την κρατήσαμε στην Ευρώπη και εμείς είμαστε αυτοί που σήμερα μεταμορφώνουμε την πατρίδα μας σε πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό είναι, άλλωστε, το πεπρωμένο της Νέας Δημοκρατίας: Να οδηγεί την Ελλάδα πάντα μπροστά.

Πέντε δεκαετίες μετά, η ιδρυτική μας διακήρυξη παραμένει επίκαιρη καθώς οι βασικές κατευθυντήριες αρχές της παραμένουν αναλλοίωτες. Η αταλάντευτη προσήλωση στην Ευρώπη, η δημοσιονομική σοβαρότητα, η κοινωνική ευαισθησία, η προσήλωση στην αλήθεια, η επιμονή στην αποτελεσματικότητα, η αποστροφή για τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, η αξιόπιστη οικονομική πολιτική είναι αξίες που καθοδηγούν τον αγώνα μας για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα.

Σε αυτήν την ιστορική διαδρομή προφανώς και έχουμε κάνει λάθη. Όμως παραμένουμε σημείο αναφορά στα εγχώρια και διεθνή πολιτικά πεπραγμένα γιατί ουδέποτε υπήρξαμε δογματικοί. Υλοποιούμε πρωτοπόρες πολιτικές που εξελίσσουν την πατρίδα μας και την οδηγούν με σταθερότητα και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Αντέξαμε, κρατήσαμε και εξελισσόμαστε γιατί οι ιδέες μας ωριμάζουν, γεγονός που μας επιτρέπει να οδηγούμε σήμερα τους συμπατριώτες μας σε μια νέα συστράτευση ελπίδας. Έτσι, τα πενήντα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην πατρίδα γίνονται αφετηρία για τα επόμενα πενήντα χρόνια αξιόπιστης επιλογής από την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Όλα τα στελέχη, όλα τα μέλη, όλες οι φίλες και όλοι οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας ακολουθούμε πιστά τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας από κάλπη σε κάλπη και από Πρόεδρο σε Πρόεδρο. Ενωμένοι ως μια γροθιά, προσηλωμένοι στην αποστολή μας και συντεταγμένοι να υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον και το γενικό καλό. Γιατί, σε τελική ανάλυση, όπως συνηθίζω να λέω, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα κόμμα, είναι κατάθεση ψυχής. Πάντα πρωτοπόρα, πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, πάντα στην καρδιά των εξελίξεων, πάντα δικαιωμένη για τις επιλογές της. Το λέει άλλωστε και ένα παλιό ρητό:   Σταθείτε στο ύψος σας, στις αρχές σας και θα διαπιστώσετε ότι όλοι γλιστρούν προς το μέρος σας.

* Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ