today-is-a-good-day
23.6 C
Athens

Ποιο είναι το ΙΒΑΝ της Αννας- Μαρίας;

Δεκάδες παραχωρήσεις μνημείων για εκδηλώσεις έχουμε κάθε τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού, τα περισσότερα δίνονται αντί αντιτίμου, μόνο μία περίπτωση ενδιαφέρει την αντιπολίτευση. Η παραχώρηση των κήπων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για τη δεξίωση προ του γάμου της Θεοδώρας, θυγατέρας του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου και της Αννας- Μαρίας. Και ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζήτησαν να δουν τα αποδεικτικά από την πληρωμή του τέλους παραχώρησης, το οποίο ανήλθε σε 15.000 ευρώ. Και το οποίο βεβαίως και πληρώθηκε.

Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, απλώς σημειώνουμε πως το Ηρώδειο παραχωρείται για παράσταση εκτός φεστιβάλ (με ταξιθεσία, φώτα, νερά, τηλέφωνα, εισιτήρια) για λιγότερο από 30.000 ευρώ τη βραδιά. Επίσης, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο παραχωρείται αντί 20.000 ευρώ (κάτι που ίσχυσε και για την πρόσφατη συναυλία της Αννας Βίσση).

Η τέως βασιλική οικογένεια, μάλιστα, ανέλαβε και το φρεσκάρισμα των κήπων του μουσείου, ιδίοις εξόδοις. Δηλαδή, πλήρωσε και περισσότερα χρήματα.

Η δεξίωση έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου και τηρήθηκε απολύτως ο κανόνας να έχουν καταβληθεί εγκαίρως τα τέλη (διότι έχει συμβεί για άλλες εκδηλώσεις, ιδίως στο Ηρώδειο, να μην καταβάλλονται εγκαίρως). Το τέλος των 15.000 ευρώ λοιπόν, κατεβλήθη την  23η Σεπτεμβρίου  μέσω της Τραπέζης Πειραιώς.

Ναι, αλλά εκείνοι που «ανησυχούν» μήπως και δεν πληρώθηκε, ζήτησαν κάτι παραπάνω: το παραστατικό. Γιατί; Επειδή έτσι τους κατέβηκε. Και φαντάστηκαν πως ίσως και να μην πληρώθηκε. Ελα όμως που  η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, θεωρεί τον διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ως προσωπικό δεδομένο. Επομένως, το IBAN της Αννας- Μαρίας, από όπου έγινε η πληρωμή, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί.

Επειδή όμως πολλή φασαρία έγινε γι’ αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως είναι γνωστό «ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας το IBAN δεν δημοσιεύεται λόγω τραπεζικού απορρήτου».

Ας ελπίσουμε να σταματήσει εδώ το σήριαλ, το οποίο μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους συνεχίζεται. Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους βουλευτές που έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, είναι και μερικές/ μερικοί που το βράδυ της δεξίωσης, και ενώ διαδήλωναν έξω από το μουσείο εναντίον της παραχώρησης, προσπάθησαν να εμποδίσουν την Αννα – Μαρία να βγει από το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Αν επομένως ξεκινάς με ακτιβισμό, το κλείσιμο του κύκλου δεν μπορεί παρά να είναι αυτό που ξαφνικά προέκυψε με το ΙΒΑΝ…

Αγγελική Κώττη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ