today-is-a-good-day
27.5 C
Athens

Στο «Κονάκ» σίγουρα δε θα πας ποτέ για να… τσιμπήσεις αλλά για να φας ανατολίτικη κουζίνα

Το ότι η Ελλάδα έχει γεμίζει «κεμπαμπτζίδικα» δε σημαίνει ότι η τέχνη αυτής της κουζίνας είναι απλή. Το «Κονάκ» στον Άγιο Δημήτριο δεν είναι ακόμα ένα τέτοιο μαγαζί, είναι ένα… μνημείο της ανατολίτικης κουζίνας, τόσο σε γεύσεις όσο και στη φιλοσοφία.

Η λογική του μεζέ και της ποικιλίας είναι στα καλύτερά της, με περιποιημένες πιατέλες που σε ταξιδεύουν στα καλύτερα μαγαζιά της Πόλης, τα δε πιο κυρίως πιάτα είναι βγαλμένα από τα καλύτερα βιβλία συνταγών αυτής της κουζίνας. Εξαιρετικά λαχματζούν, πεϊνιρλί, όσο για τα κρέατα, αξέχαστα.

Η γιαουρτλού του ίσως είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί στην Αττική, με τα υγρά του κεμπάπ να ποτίζουν το γιαούρτι και να δημιουργείται τρομερό πιάτο, όλα τα κρεατικά του είναι όσο πικάντικα πρέπει, πολύ δηλαδή και θέλει προσοχή σε ευαίσθητα στομάχια, τα δε γλυκά τους, όσο σιροπιαστά πρέπει, πολύ και αυτά και επίσης θέλουν το μέτρο τους.

Στο «Κονάκ» σίγουρα δε θα πας ποτέ για να… τσιμπήσεις, αλλά για να φας πολύ, και πολύ νόστιμα γεύσεις που έχουν τυποποιηθεί από πολλούς, αλλά που σε αυτό το μαγαζί η παραγωγή τους αποτελεί ιεροτελεστία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ