today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Θ.Κοντογεώργης: Έμπρακτο το ενδιαφέρον κυβέρνησης και πρωθυπουργού για τον Έβρο

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό σχέδιο για τον Έβρο, είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα Τηλεόραση».

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε το χρόνο να περνάει», σημείωσε εισαγωγικώς και υπό το πρίσμα αυτό θα πρέπει να δει κανείς την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, τόνισε, επίσκεψη που αποδεικνύει και το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, συμπλήρωσε. Το λεπτομερές σχέδιο που ανακοινώθηκε, είναι προϊόν διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, επεσήμανε ακόμη, θυμίζοντας και τις προηγούμενες επισκέψεις του ιδίου, του κ. Κοντογεώργη δηλαδή, και άλλων κυβερνητικών στελεχών στον Έβρο.

«Δεν είναι ένα ευχολόγιο», αντιθέτως αυτά που ανακοινώθηκαν «θα ενεργοποιηθούν άμεσα τις επόμενες ημέρες», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, που θα ξαναπάει στην περιοχή σημειωτέον. Είναι μια πορεία που δεν σταματάει και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, δήλωσε ακόμη.

Τα κίνητρα που δόθηκαν, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο για την περιοχή, είναι μέτρα που «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή τους», δήλωσε και διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης εστιάζεται στο να ανατραπεί ο δημογραφικός μαρασμός ειδικά στον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Η απασχόληση είναι ένα θέμα, το πώς θα παραμείνουν στην περιοχή οι νέοι, είναι ένα άλλο -και «ό,τι ανακοινώσαμε, είναι προς αυτή την κατεύθυνση». Σημείωσε, ακόμη, ότι κάποια μέτρα είναι πιλοτικά, την εφαρμογή των οποίων θα παρακολουθεί η κυβέρνηση βήμα βήμα.

Με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ενιαία την περιοχή, ο Θ. Κοντογεώργης συνέχισε λέγοντας σε επόμενο σημείο της συνέντευξης, ότι η συμβολή των δήμων και της περιφέρειας στην υλοποίηση του σχεδίου είναι καθοριστική, ανέδειξε, μάλιστα, και το θετικό κλίμα στις συναντήσεις μαζί τους. Ενώ, τέλος, άνοιξε παράθυρο για βελτιώσεις και προσθήκες σε όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ