today-is-a-good-day
28.4 C
Athens

Έντονη απάντηση από Ό.Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων»

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι», είπε ο Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες, αφότου κατέθεσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη Κυριακή», είπε.

«Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη -87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ό. Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων

Νωρίτερα, αμέσως μετά την παρέμβαση που είχε κάνει η κ. Τζάκρη στη συνεδρίαση, ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων».

Είπε ότι «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» και πως «όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα».

Η κ. Γεροβασίλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από την κ. Τζάκρη «να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ