today-is-a-good-day
24.1 C
Athens

Ανέβηκε στην κορυφή με Μορόν ο Άρης

Με δύο γκολ του Λορέν Μορόν, ο Άρης επιβλήθηκε με 2-0 της Λαμίας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πιάνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της κατάταξης. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν βρήκε δίχτυα στο 4’ και στο 43’, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να μην αφήνει τον Λεωνίδα Βόκολο να… χαρεί στη δεύτερη πρεμιέρα του στον πάγκο του συλλόγου από τη Φθιώτιδα.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι. Από εκτέλεση φάουλ του Μόντσου, ο Μορόν από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μόλις στο 4ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κλέιτον Ντιαντί δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά απέναντι στον Ιβάν Κόστιτς, με την πρώτη αντίδραση της Λαμίας να έρχεται με το άστοχο σουτ του Σαλιού Γκούιντο στο 16’. Ακόμη πιο απειλητική, πάντως, ήταν η φάση του 26’ για τη Λαμία, με τον Γκούιντο να κάνει την προσποίηση για να ελευθερωθεί από τα μαρκαρίσματα, αλλά με το αριστερό να πλασάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Στο 31’ ο Χοσέ Σιφουέντες σούταρε εκτός περιοχής, μετά την προσπάθεια του Πιόνε Σίστο, αλλά αστόχησε, όπως και ο Γκούιντο – που βρέθηκε ξανά σε θέση βολής – στο 41’. Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δε βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, ο Άρης  βρήκε το δεύτερο δικό του. Ο Μορόν πήρε την πάσα του Σιφουέντες και με ωραίο τρόπο νίκησε εκ νέου τον Κόστιτς για το 2-0 στο 43’, για το έκτο φετινό του τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία. Κι αυτό καθώς οι μεν γηπεδούχοι δεν ανέβασαν στροφές, οι δε φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο 79’ άνοιξε δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιώργος Κορνέζος ενώ το σουτ του Αρτέμ Μπίκοβ στο 85’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Μάντζιος έδωσε την ευκαιρία στον Ρόμπιν Κουάισον να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, ο οποίος έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα – τέσσερις μαζί με του Κυπέλλου επί του Εθνικού – φτάνοντας στους 14 βαθμούς, όσους έχει κι η πρωτοπόρος ΑΕΚ. Η Λαμία, από την πλευρά της, έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα, συμπληρώνοντας επτά ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-2-5), πέφτοντας στην προτελευταία θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (72’ Νταρίντα), Ντιαντί (72’ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία, Σίστο (63’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87’ Κουάισον).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46’ Μέκιτς), Ραντόνια (80’ Ντεντάκης), Νούνιες, Δοϊρανλής (66’ Ενρίκεζ), Μπίκοβ (80’ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκούιντο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ