today-is-a-good-day
28.3 C
Athens

Η πρόεδρος Ζουραμπισβίλι εκφράζει την αισιοδοξία της για την νίκη του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου στις εκλογές

«Αρκετά αισιόδοξη» για την νίκη του δικού της στρατοπέδου στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου δηλώνει η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι που βρίσκεται σε ρήξη με την φιλορωσική, συντηρητική κυβέρνηση της χώρας της.

Χαρακτηρίζοντας «υπαρξιακές» τις βουλευτικές εκλογές, η γεωργιανή πρόεδρος δηλώνει σε συνέντευξή της στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο): «Εχουμε ένα σχεδόν δημοψήφισμα για την επιλογή ανάμεσα στην Ευρώπη και την επιστροφή σε ένα αβέβαιο ρωσικό παρελθόν».

«Είμαι αρκετά αισιόδοξη για το γεγονός ότι ο γεωργιανός πληθυσμός, που ήταν κατά 80% υπέρ της Ευρώπης τις τρεις αυτές δεκαετίες, δεν θα την αρνηθεί ξαφνικά», λέει.

Και τονίζει ότι «οι δημοσκοπήσεις επιτρέπουν να πούμε ότι υπάρχει τεράστια πλειοψηφία για τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και ότι το κυβερνών κόμμα δεν συγκεντρώνει παρά κοντά στο 30% των ψήφων με νοθεία στο 10%».

Αλλά «αυξάνουν την νοθεία. Εμποδίζουν την διασπορά να ψηφίσει. Αλλά η νοθεία και πρέπει και δεν μπορεί να ξεπεράσει την σημαντική κινητοποίηση του πληθυσμού».

Η νίκη του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, του Γεωργιανού Ονείρου του δισεκατομμυριούχου Βιτζίνα Ιβανισβίλι, θα σήμαινε «απομάκρυνση από την ελευθερία» και την επιστροφή στο παρελθόν υπό τον ρωσικό ζυγό, «όπου η Γεωργία δεν έχει πλέον πλήρη κυριαρχία και πλήρη ανεξαρτησία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ