today-is-a-good-day
24.9 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε και θα κερδίσουμε μαζί

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλες νίκες, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προεξοφλούσαν την εκλογική μας συντριβή. Θέσαμε τα γερά θεμέλια για να είναι το ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, έτοιμο να διεκδικήσει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία» τονίζει σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

«Κανένα άλλο κόμμα δεν κατάφερε τόσες στρατηγικές ήττες στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο εμείς» σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας ακόμη πως «Ο δρόμος της νίκης δεν στρώνεται με ευχολόγια, όπως απέδειξε η εμπειρία άλλων κομμάτων, αλλά με σοβαρότητα, αξιοπιστία και μεθοδικότητα».

«Από τη θέση του Προέδρου αγωνίστηκα βήμα-βήμα για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με πολιτική αυτονομία, ξεκάθαρη προοδευτική ταυτότητα, με επεξεργασμένο σχέδιο, πολιτικό ήθος και ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό» επισημαίνει ακόμα, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης, και ζητά στις 6 Οκτωβρίου «την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μας με τους φίλους και τα μέλη της παράταξης μας. Όχι μόνο για όσα πετύχαμε, αλλά κυρίως για όσα μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και μπρος».

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Ανδρουλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλες νίκες, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προεξοφλούσαν την εκλογική μας συντριβή. Θέσαμε τα γερά θεμέλια για να είναι το ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, έτοιμο να διεκδικήσει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα το Κίνημα μας έχει σπάσει τη μονοτονία του εκλογικού χάρτη σε δύο νομούς της Κρήτης και είναι δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια με ποσοστά που υπερβαίνουν το 20% σε κάποιες περιπτώσεις.

Η κυβέρνηση καταρρέει, λόγω της μεθοδικής και πιεστικής αντιπολίτευσης που ασκήσαμε στη Βουλή αποκαλύπτοντας τις διαχειριστικές αστοχίες και παραλείψεις της, αλλά και αντιπαραβάλλοντας προγραμματικές θέσεις που έδιναν λύση στα μεγάλα κοινωνικά ζητούμενα, όπως η στέγαση, η προστασία του εισοδήματος, η πράσινη μετάβαση, η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, τα «κόκκινα» δάνεια, το δημογραφικό κ.α.

Κανένα άλλο κόμμα δεν κατάφερε τόσες στρατηγικές ήττες στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο εμείς. Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια αντιπολίτευσης, το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση οδηγώντας σε παραίτηση δύο Υπουργούς.

Ο δρόμος της νίκης, εξάλλου, δεν στρώνεται με ευχολόγια, όπως απέδειξε η εμπειρία άλλων κομμάτων, αλλά με σοβαρότητα, αξιοπιστία και μεθοδικότητα.

Ίσως να μην πετύχαμε όλα όσα θέλαμε, αλλά η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας και δεν έπεσε από την Ακρόπολη. Από τη θέση του Προέδρου αγωνίστηκα βήμα-βήμα για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με πολιτική αυτονομία, ξεκάθαρη προοδευτική ταυτότητα, με επεξεργασμένο σχέδιο, πολιτικό ήθος και ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό.

Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο από μια κυβέρνηση ξέπνοη μεταρρυθμιστικά, που η πλειοψηφία των αποφάσεών της κατέληξε στην εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το κόστος ζωής αυξήθηκε ραγδαία και οι υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους απαξιώθηκαν συστηματικά. Ο κ. Μητσοτάκης αυτοδιαφημίζεται ως επιτυχημένος Πρωθυπουργός, την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη και υψώνονται τείχη για τους μη προνομιούχους, τους νέους, τη μεσαία τάξη και τις δημιουργικές δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής. Δεν υπάρχει πια φύλλο συκής για το «επιτελικό κράτος», που αποδείχτηκε ένας πελατειακός συγκεντρωτικός μηχανισμός νομής της εξουσίας.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά λύσεις και το ΠΑΣΟΚ είναι και προγραμματικά έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη.

Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μας με τους φίλους και τα μέλη της παράταξης μας. Όχι μόνο για όσα πετύχαμε, αλλά κυρίως για όσα μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και μπρος. Εμείς που κάναμε τα πρώτα βήματα, εμείς μπορούμε να κάνουμε και το μεγάλο άλμα. Με πιο έντονη δράση και ένα πρόγραμμα που θα απαντά στις ανάγκες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε και θα κερδίσουμε μαζί. Τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ