today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις παρακολουθούν την εξέλιξη της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν εναντίον του Ισραήλ από την αίθουσα κρίσεων του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής να συνδράμουν το Ισραήλ στην επιχείρηση αναχαίτισης των ιρανικών πυραύλων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους προς το Ισραήλ και αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις 19:45 ότι είδαν πυραύλους πάνω από την Ιορδανία, σύμφωνα με μμε και αυτόπτες μάρτυρες.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ προειδοποιεί το προσωπικό της να βρει ασφαλές καταφύγιο “μέχρι νεωτέρας”.

Νωρίτερα η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας προς τους εργαζομένους της πρεσβείας και τις οικογένειές τους «να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία μέχρι νεωτέρας».

Η προειδοποίηση, παρόμοια με αυτή που εκδόθηκε τον Απρίλιο πριν από μια ιρανική επίθεση, έρχεται εν μέσω πληροφοριών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να εξαπολύσει άμεσα μια νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ