today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

Φαβορί για τρίτο διαδοχικό τελικό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός

Η ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Super Cup 2024, έφτασε στο ελληνικό μπάσκετ. Ο κάτοχος της Euroleague Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός των τριών διαδοχικών παρουσιών σε φάιναλ φορ Euroleague, ο ανανεωμένος φέτος Άρης και το Περιστέρι στην πρώτη σεζόν μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Βασίλη Σπανούλη παίρνουν θέση στο τζάμπολ, το Σάββατο (28/9) στη Ρόδο.

Το ελληνικό Super Cup… εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα διεκδικήσουν στον τελικό, για 3η διαδοχική φορά, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, δηλαδή οι δύο από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες όλης της Ευρώπης τη χρονιά που ολοκληρώθηκε!

Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν σε μεταξύ τους αγώνα στις 17:15 απόψε (28/9) την πρόκριση στον τελικό, ενώ αργότερα (20:45)  «διασταυρώνουν τα ξίφη τους», ο Ολυμπιακός με το Περιστέρι, στο κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας της Ρόδου. Η ομάδα του Πειραιά είχε αντιμετωπίσει το Περιστέρι και πέρυσι στον ημιτελικό του Super Cup, επικρατώντας με 84-64.

Στο 5ο Super Cup, ο κάτοχος των δύο τελευταίων τίτλων, Ολυμπιακός, θα διεκδικήσει ένα τρίτο διαδοχικό και στο σύνολο τρόπαιο στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ο πρωταθλητής Euroleague Παναθηναϊκός τον δεύτερο τίτλο του στο Super Cup, το οποίο είχε κατακτήσει και το 2021. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι αδιαμφισβήτητα τα φαβορί των δύο ημιτελικών αγώνων του Σαββάτου.

Ο «μικρός» τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 16:45 την Κυριακή (29/9), ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (29/9) στις 20:30. Από τις τέσσερις ομάδες που μετέχουν στο 5ο Super Cup μόνο ο Άρης αποτελεί νέο «πρόσωπο» εν συγκρίσει με πέρυσι. Για το 2023 η 4η ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι αγώνες του Super Cup 2024 θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες του Super Cup είναι οι: Παπαπέτρου Πέτρος, Τσαρούχα Βασιλική, Τσολάκος Εμμανουήλ, Καρπάνος Ηλίας, Τσιμπούρης Ιωάννης, Αγραφιώτης Ιωάννης, Τηγάνης Ιωάννης, Μηλαπίδης Νίκος. Θα ακολουθήσει κλήρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ