today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

50 χρόνια Νέα Δημοκρατία, 50 χρόνια ιστορία, αξία και πρωτοπορία – Γράφει η Ιωάννα Μουμτζίδου

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ενός κόμματος ταυτισμένο με τη σύγχρονη δημοκρατία, με το βαθύ αίσθημα της εθνικής ενότητας, της ενωμένης Ευρώπης. Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που έχει οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας με τους πολίτες, με την συνέπεια των λόγων και των πράξεων και η οποία βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια διαδρομής.

Της Ιωάννας Μουμτζίδου

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί όρθια στις αγωνιστικές επάλξεις. Έδωσε και δίνει σκληρές πολιτικές μάχες ενάντια στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Γιατί, όταν κάποιοι διατυμπάνιζαν την φράση «λεφτά υπάρχουν» η Νέα Δημοκρατία  πρόταξε την υπευθυνότητα. Γιατί, όταν κάποιοι βροντοφώναζαν «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν», η Νέα Δημοκρατία, κοίταζε στα μάτια τους Έλληνες πολίτες με ευθύτητα και σοβαρότητα. Γιατί, όταν κάποιοι, προσπαθούσαν εσκεμμένα να φτάσουν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, η Νέα Δημοκρατία έκανε την Ελλάδα, ισχυρότερη.

Σήμερα, η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει επίκαιρη. Με τολμηρά και ασφαλή βήματα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης. Με μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και με σταθερή προσήλωση στον στόχο, στο να μην παρεκκλίνει η χώρα από την πορεία της. Ζούμε σε μια πραγματικότητα, όπου τα γεγονότα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλέστηκε να χειριστεί διαδοχικές κρίσεις. Και τα κατάφερε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και ανταποκρινόμενη και σεβόμενη τις ανάγκες τους, εφάρμοσε πολιτικές για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη των ιδανικών, των αρχών και των αξιών. Είναι η εγγυήτρια δύναμη για την συλλογική ευημερία και την πρόοδο.  Είναι η δύναμη που κρατάει τη φλόγα της πρωτοπορίας, άσβεστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ