today-is-a-good-day
29.9 C
Athens

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία οι οποίες σχετίζονται με την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex που έχει έδρα τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες αλλά δραστηριοποιείται στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών θεωρεί το ρωσικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων PM2BTC ύποπτο για «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» σε σχέση με τη ρωσική παράνομη χρηματοδότηση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας διεθνώς παραμένουμε ανένδοτοι στη δέσμευση μας , να αποτρέψουμε όσους διευκολύνουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, όπως οι εταιρείες PM2BTC και Cryptex, από το να λειτουργούν ατιμώρητα» δήλωσε ο Μπράντλεϊ Σμιθ, εκτελών χρέη υφυπουργού για τη μονάδα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επίσης σήμερα αμοιβές που φθάνουν έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ιβανόφ, καθώς και του Τιμούρ Σαχμαμέτοφ για συμμετοχή στο διεθνικό οργανωμένο έγκλημα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει επίσης αμοιβή έως και 1 εκατομμύριου δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των ηγετών της PM2BTC και των αγορών κλεμμένων πιστωτικών καρτών PinPays και Joker’s Stash.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ