today-is-a-good-day
29.7 C
Athens

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ντέρικ Ρόουζ

Ο MVP του 2011, Ντέρικ Ρόουζ, αποσύρεται από το ΝΒΑ μετά από 16 χρόνια καριέρας!

«Γνωρίζοντας ότι έδωσα τα πάντα στο παιχνίδι, νιώθω σίγουρος για την απόφασή μου» είπε ο Ρόουζ στο ESPN και συνέχισε: «Το μπάσκετ ήταν μόνο η αρχή για μένα. Τώρα, είναι σημαντικό να δώσω τα πάντα στην οικογένειά μου — το αξίζουν αυτό».

Ο 35χρονος Ρόουζ ανακοίνωσε την απόφασή του στα social media το πρωί της Πέμπτης. Έβγαλε επίσης ανακοινώσεις στις τοπικές εφημερίδες των έξι πόλεων του ΝΒΑ στις οποίες έπαιξε — Σικάγο, Νέα Υόρκη, Κλίβελαντ, Μινεάπολη, Ντιτρόιτ και Μέμφις — για να ευχαριστήσει κάθε βάση θαυμαστών.

Οι Μέμφις Γκρίζλις είχαν αποδεχτεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το αίτημα του Ρόουζ να τον αποδεσμεύσουν από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο Ρόουζ έφτασε στο ΝΒΑ ως το Νο. 1 στο ντραφτ του 2008, πηγαίνοντας στην ομάδα της γενέτειράς του, τους Σικάγο Μπουλς. Γρήγορα αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο συναρπαστικά νεαρά αστέρια του πρωταθλήματος, κυριαρχώντας με την αθλητικότητά του.

Κέρδισε το βραβείο του Ρούκι της Χρονιάς τη σεζόν 2008/09, ενώ ήταν All-Star τις επόμενες τρεις σεζόν. Έγινε ο νεότερος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, κερδίζοντας την τιμή ως 22χρονος τη σεζόν 2010/11, όταν είχε μέσο όρο 25,0 πόντους και 7,7 ασίστ ανά παιχνίδι, για να οδηγήσει τους Μπουλς στο καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα (62-20).

Η πορεία της καριέρας του Ρόουζ άλλαξε, όταν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των πλέι οφ του 2012. Έχασε ολόκληρη την επόμενη αγωνιστική περίοδο και περιορίστηκε σε μόλις 10 παιχνίδια τη σεζόν 2013/14.

Ο Ρόουζ ολοκλήρωσε την καριέρα του με μέσο όρο 17,4 πόντους και 5,2 ασίστ σε 723 αγώνες. Έπαιξε μόνο 77 παιχνίδια τις τελευταίες τρεις σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 24 στην μοναδική σεζόν του στο Μέμφις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ