today-is-a-good-day
28.1 C
Athens

Προετοιμασίες του IDF για πιθανή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είπε σήμερα σε στρατιώτες ότι τα αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο θα συνεχιστούν, ώστε να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

«Ακούτε τα τζετ από πάνω μας; Χτυπάμε όλη την ημέρα», είπε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί απευθυνόμενος σε στρατιώτες μιας μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού. «Αυτό γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή είσοδό σας (σ.σ. στον Λίβανο) και να συνεχίσουμε να προσβάλουμε τη Χεζμπολάχ», πρόσθεσε.

Ο στρατός έπληξε “περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ” στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ’ όπου η ισλαμιστική οργάνωση εκτοξεύει ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ.

Αφού εκτοξεύτηκαν «πολλά βλήματα» από τον Λίβανο «από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» ο στρατός «έπληξε τους εκτοξευτήρες που χρησιμοποιούνται» για αυτές τις επιθέσεις καθώς «και άλλους τρομοκρατικούς στόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά, επλήγησαν «περισσότεροι από 280 τρομοκρατικοί στόχοι της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με τον στρατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ