today-is-a-good-day
27.5 C
Athens

Λίβανος: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ στο πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Νεκρός ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι στο πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Ένας ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας.

Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι, σύμφωνα με τις πηγές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Στους 558 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ