today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Μ.Κατρίνης: Το μήνυμα μου είναι ρήξη, ελπίδα και δημιουργία για το ΠΑΣΟΚ

“Η δική μου υποψηφιότητα έρχεται για να ταράξει τα νερά της ομοιομορφίας αλλά και μιας αντίληψης που θέλει να μιλάμε στρογγυλοποιημένα, χωρίς γωνίες, για να μην ενοχλούμε κάποιους, οι οποίοι θίγονται όταν μιλάμε στοχευμένα, συγκεκριμένα με γωνίες. Να μην λέμε τίποτα, δηλαδή από αυτά που περιμένει ο πολίτης να ακούσει”, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

“Δεν διεκδικώ τη θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για να μη λέω τίποτα, για να ταυτιστώ με τις λογικές της ομοιομορφίας, της παραίτησης και της αποδοχής όλων όσων γίνονται σήμερα χωρίς να υπάρχει άλλη πρόταση”, είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε: “Εγώ δεν πρόκειται να αποδεχτώ, δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα και δεν θα το κάνω, ότι η πολιτική οφείλει να υποτάσσεται στα οικονομικά συμφέροντα. Δεν θα αποδεχτώ ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως κάποιοι μας ζητούν μετ επιτάσεως και, δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς και τις σκοπιμότητες του ξένου παράγοντα.

Γιατί κάποιοι θυμούνται τη Μακεδονία μόνο όταν πρόκειται να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών της Μακεδονίας. Καταπίνουν, όμως, προτάσεις, καταπίνουν αλυτρωτικές αναφορές από το κράτος των Σκοπίων που παραμένουν και ενισχύονται δικαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες, αλλά και τις αντιρρήσεις που είχαμε για την Συμφωνία των Πρεσπών και τα κενά που είχαμε εντοπίσει”.

Σε ότι αφορά στο σχέδιο του για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: “Δεν θα σταματήσω ποτέ να μιλάω για τη μεγάλη παράταξη. Για μία μεγάλη παράταξη που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Μία μεγάλη παράταξη που θα ενώσει όλη την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτό που ζητάει η κοινωνική πλειοψηφία που έστειλε μήνυμα στον κύριο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές. Μία παράταξη που θα ενώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους τους Έλληνες πολίτες που απλά δεν επιθυμούν να διαιωνίζεται η παραμονή του κυρίου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Όταν κάποιοι λένε ότι θέλουν ή πρέπει να εκλεγούν στη θέση του πρωθυπουργού γιατί νικούν τον κύριο Μητσοτάκη στα λόγια ή όταν κάποιοι λένε ότι θέλουν να γίνουν πρόεδροι γιατί είναι πρωθυπουργήσιμοι, σε μία επίδειξη αλαζονείας και έπαρσης, εγώ λέω κάτι ξεκάθαρο και πεντακάθαρο. Ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης θα ηττηθούν εκλογικά όταν αυτή η ευρεία, η μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση αποκτήσει επιτέλους πολιτική έκφραση”.

Είπε όχι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι δεκανίκι της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη και σημείωσε: “Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ρήξης, ελπίδας αλλά και δημιουργίας για την επόμενη μέρα, για ένα ΠΑΣΟΚ των μεγάλων και ανοιχτών πρωτοβουλιών, για μία μεγάλη παράταξη που δίνει ελπίδα και προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ