today-is-a-good-day
25.6 C
Athens

Δεκαέξι άμαχοι τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον 16 άμαχοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα 15χρονο αγόρι, σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε αργά χθες Κυριακή η Ρωσία εναντίον της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο Ιβάν Φεντόροφ, κυβερνήτης της επαρχίας Ζαπορίζια, ανέφερε στο Telegram ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τουλάχιστον επτά αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ομώνυμης πόλης και της γύρω περιοχής, προκαλώντας ζημιές σε 13 κτήρια κατοικιών, εκπαιδευτικές δομές, αυτοκίνητα, χώρους στάθμευσης και ιδιωτικές κατοικίες.

Διασώστες απομάκρυναν τους κατοίκους πολλών κτηρίων κατοικιών που υπέστησαν ζημιές, επεσήμανε στο Telegram το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία χρησιμοποίησε κατευθυνόμενες βόμβες για να πλήξει τη Ζαπορίζια.

Ο Φεντόροφ σχολίασε στο Telegram ότι η Ρωσία διεξήγαγε χθες συνολικά 363 αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με το πυροβολικό εναντίον 12 περιοχών στην επαρχία της Ζαπορίζια.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας ανήρτησαν στο Facebook βίντεο που δείχνει διασώστες να απομακρύνουν συντρίμμια, να ανοίγουν την είσοδο διαμερίσματος και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε τραυματίες μπροστά από ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Εξάλλου η Ρωσία εξαπέλυσε δύο επιθέσεις με κατευθυνόμενους πυραύλους και τέσσερις επιθέσεις με drones εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Τρία από τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τη βορειοανατολική επαρχία Σούμι, πρόσθεσε, ενώ οι δύο πύραυλοι και ένα drone «δεν έφτασαν στους στόχους τους χάρη στην ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ