today-is-a-good-day
26.4 C
Athens

Έβγαλε αντίδραση με τρελό… Τζούριτσιτς πριν το κρίσιμο σημείο!

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες κόντρα στον Πανσερραϊκό και με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, σημειώνοντας 2 γκολ, έδωσε μια σημαντική νίκη με 3-1 και έτσι ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη Super League.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό του κόντρα στον Πανσερραϊκό και στο 7’ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Τετέ έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, μετά από μία κακή απομάκρυνση, όμως ο Γκουγκελασβίλι μπλόκαρε εύκολα.

Τετέ και 1-0!

Μόλις στο 10ο λεπτό οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Τετέ. Μετά από μια πολιορκία των παικτών του Τριφυλλιού μπροστά από την περιοχή των Σερραίων ο Πελίστρι έδωσε ωραία την μπάλα στον Μλαντένοβιτς στα αριστερά, εκείνος έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα και ο Βραζιλιάνος άσος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας προ κενής εστίας το 1-0.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν έμειναν πίσω, αλλά λίγο έλειψαν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 13’. Ο Ντραγκόφσκι έκανε την επέμβαση στο σουτ που έγινε από μακριά από τον , ενώ στην εξέλιξη της φάσης υπήρχε οφσάιντ.

Το έφερε στα ίσα ο Πανσερραϊκός!

Δεν πέρασαν παρά μόνο 5 λεπτά και ο Πανσερραϊκός έφερε το ματς στα ίσα. Στο 15’ ο Μπετανκόρ, μετά από σέντρα του Φαρές, σκόραρε με υπέροχη κεφαλιά κερδίζοντας στον αέρα τον Γεντβάι και έκανε το 1-1.

Όμως ο Παναθηναϊκός προσπάθησε άμεσα να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 20’ ο Πελίστρι απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, με τον Γκουγκελασβίλι να κάνει ωραία επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα. Σε δεύτερο χρόνο ο Τετέ μπήκε από  πλάγια αριστερά, αλλά ο Γεωργιανός απέκρουσε το πλασέ του.

Μάλιστα στο 30’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με το σουτ του Μπακασέτα από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Πανσερραϊκού και δύο λεπτά αργότερα επικίνδυνο γύρισμα του Σαλαζάρ για τον Πανσερραϊκό μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι.

Στο 39’ έγινε ωραία αντεπίθεση με τους Αράο, Πελίστρι και Ιωαννίδη, με τον Έλληνα φορ να εκτελεί από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του βρήκε λίγο στο τάκλιν του αμυντικού και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπετανκόρ έτρεξε μέτρα με την μπάλα και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, χωρίς κανένας να του κλείσει το πεδίο, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ και στο 45+3’ ο Ουναΐ έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, έπεσε και μπλόκαρε ο Γκουγκελασβίλι.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί για το 2-1. Στο 51’  ο Τετέ συνδυάστηκε με τον Πελίστρι και εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βαγιαννίδης μπήκε ωραία στην περιοχή του Πανσερραϊκού, έκανε το γύρισμα, αλλά έδιωξε η άμυνα των Σερραίων, ο Μπακασέτας μάζεψε την μπάλα στα όρια της περιοχής και σούταρε, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 56’ ο Ιωαννίδης στα όρια της περιοχής του Πανσερραϊκού και κεντρικά κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και Ουναΐ το εκτέλεσε απευθείας, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε.

Στο 64’, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Ιωαννίδης, εκτέλεσε συρτά ο Μπακασέτας, η μπάλα βρήκε σε πόδι στο τοίχος και κατέληξε κόρνερ. Στο 74΄ η μπάλα στρώθηκε στον Τζούρισιτς, εκείνος σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Ντάβιντσον έβαλε το πόδι του κι άλλαξε την πορεία της μπάλας.

Μετά από αρκετή ώρα ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά. Στο 77’ ο Φαρές πήρε την μπάλα από τον Σαλαζάρ στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπεσε και μπλόκαρε το γύρισμά του.

Φιλί ζωής με τον Τζούρισιτς!

Το Τριφύλλι πίεζε την εστία των Σερραίων και στο 80’ ο Τζούριτιτς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τετέ έδωσε την μπάλα στον Σέρβο άσος που βρισκόταν στα όρια της περιοχής κι εκείνος εκτέλεσε ωραία κάνοντας το 2-1.

Είναι… τρελός ο Σέρβος!

Στο 89’ ο Τσούριτσιτς «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος άσος βγήκε στην αντεπίθεση, κουβάλησε την μπάλα προς την περιοχή και λίγα μέτρα πριν μπει σ’ αυτήν εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκουγκεσασβίλι για να αντιδράσει, κάνοντας το 3-1.

Έτσι οι “πράσινοι” πήραν μια σημαντική νίκη, που τη χρειαζόταν σε τεράστιο βαθμό, και έτσι πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης (67’ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Τετέ, Πελίστρι (67’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

Πανσερραϊκός: Γκουγκελασβίλι, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Κουτσογούλας, Φαρές (83’ Πεταβράκης), Περούτζι, Στάικος, Τομάς (71’Γκίκιτς), Τέρζιτς (66’ Ντελετιτς), Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Μπετανκόρ (71’ Χατζησταύρος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ