today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

«Όρθιος» με 10 παίκτες ο Αστέρας στο Αγρίνιο στο ντεμπούτο του Μακελελέ

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 20 λεπτά λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου (69΄), ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1-1 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι, στο ντεμπούτο του Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο, προηγήθηκαν με τον Γιαμπλόνσκι στο 28΄, ενώ ισοφάρισε στο 35΄ ο Παναιτωλικός με τον Λομόνακο.

Ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι στο ματς στο Αγρίνιο θα κυριαρχούσε η δύναμη και οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Καλύτερα ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι που μέσα στο πρώτο ημίωρο είχαν δοκάρι και προηγήθηκαν. Στο 19΄ ο Χουχούμης με «οβίδα» έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Όμως, εννεά λεπτά αργότερα (28΄) μετά την κεφαλιά του Ντέλι και την απόκρουση του Τσάβες, ο Γιαμπλόνσκι πλάσαρε από κοντά για να γράψει το 0-1.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 35΄ μετά από έξοχη πάσα του Μπουζούκη και παράλληλη ασίστ του Τορεχόν, ο Λομόνακο βρέθηκε μόνος στην «καρδιά» της άμυνας του Αστέρα και ισοφάρισε.

Φάση-καρμπόν έγινε και στο 56΄ με νέα ασίστ του Τορεχόν και ξανά εκτελεστή τον Λομόνακο, όμως αυτή τη φορά ο έμπειρος Παπαδόπουλος έσωσε την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση που δημιουργήθηκε από την ώρα της ισοφάρισης και μέχρι το 70΄ όταν η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μπελεβώνη και τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη μετά από παρέμβαση του VAR.

Με παίκτη παραπάνω για τουλάχιστον ένα 20λεπτο, ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πάρουν στους τρεις βαθμούς.

Στο διάστημα έως το τέλος του παιχνιδιού ο Παναιτωλικός έστησε… πολιορκία γύρω από την περιοχή του Παπαδόπουλου. Στο 81΄ ο Λιάβας με σουτ έξω από την περιοχή «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Μακελελέ κατάφεραν να διαχειριστούν έξυπνα το χρόνο που απέμενε έως το τέλος και να αποσπάσουν την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (90+1΄ Κοντούρης), Μπουζούκης (76΄ Μιγκέλ Λουϊς), Μπελεβώνης (76΄ Λαχούντ), Ντίας (64΄ Ρόα), Λομόνακο (76΄ Μάιντεβατς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κλοντ Μακελελέ): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Καστάνο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (87΄ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Καλτσάς (87΄ Παλάσιος), Μπαρτόλο (71΄ Ρούμπεν Γκαρθία), Άνταμ (59΄ Αλάγκμπε), Κρέσπι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ