today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Γ.Ραγκούσης: Πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου

«Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση,δεν σημαίνει πραξικόπημα. Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή και πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την ΚΕ, Όμως αυτό δεν συνέβη. Εκλογές από τη βάση προκηρύσσονται», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης ,κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι «αντίθετα, η ρητορική περί πραξικοπήματος συνιστά de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από όσους την χρησιμοποιούν».

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου». Ειδικότερα ανέφερε ότι «οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση» και πως «επειδή όμως, όποιος κι αν εκλεγεί νέος πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι, είναι απαραίτητο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου προέδρου». «Σε διαφορετική περίπτωση», υποστήριξε, «ο πολιτικός διχασμός και η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν και μετά την εκλογή προέδρου. Κι έτσι ο κατήφορος θα συνεχιστεί. Θα έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή προέδρου, αν δεν έχουμε αποφάσεις Συνεδρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ