today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς η νέα Skoda Octavia

Η ανανέωση της τέταρτης γενιάς Octavia περιλαμβάνει αναβαθμισμένη σχεδίαση με ανανεωμένους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, καθώς και ανανεωμένη μάσκα. Υπάρχουν νέοι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, αναθεωρημένα πίσω φώτα LED με φλας με κινούμενα γραφικά και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Στο εσωτερικό εκτός από τα νέα και βιώσιμα υλικά για τα καθίσματα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των πορτών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Διαθέσιμο προαιρετικά παραμένει το head-up display. Ωστόσο μια οθόνη infotainment 13 ιντσών διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά στην Octavia, ενώ η οθόνη infotainment 10 ιντσών περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Η ανανεωμένη Octavia διαθέτει πλέον επίσης ένα Phone Box με πιο ισχυρή φόρτιση έως 15 Watt και αερισμό, καθώς και τέσσερις θύρες USB-C ταχείας φόρτισης με παροχή ισχύος έως 45 Watt. Το Intelligent Park Assist (έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης) κάνει επίσης την πρώτη εμφάνισή του στην Octavia.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες 1.5 TSI, καθένας από τους οποίους διατίθεται και με ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία, έναν αυξημένης ισχύος βενζινοκινητήρα 2.0 TSI, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI. Η απόδοση ισχύος κυμαίνεται από 116 – 265 ίππους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο αποτελεί τον βασικό πυλώνα της μάρκας, από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή της πριν από 28 χρόνια, το 1996. Οι τέσσερις γενιές της μέχρι σήμερα έχουν προσελκύσει περισσότερους από επτά εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 60 αγορές. Η Octavia Sports Wagon είναι το αγαπημένο μοντέλο των πελατών, αντιπροσωπεύοντας το 67,1% των συνολικών πωλήσεων από το 2020. Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι το Μαύρο Magic, το Ασημί Brilliant και το Γκρι Graphite.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ