today-is-a-good-day
21 C
Athens

Τη χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΑΝ. του συνόλου των επενδύσεων που ενέκρινε η ΠΑΜΘ

Τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης του συνόλου των επενδύσεων που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον Έβρο στον αναπτυξιακό νόμο, ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός που ολοκλήρωσε τη σημερινή επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών, Χρήστος Γιορδαμλής, οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ., Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, ενώσεων, σωματείων και επιχειρήσεων του Νομού, διαβεβαίωσε για τη στήριξη με όλες τις δυνάμεις της ανάπτυξης της ακριτικής περιοχής ώστε να παραμείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους. Επίσης δήλωσε ότι «στα τέσσερα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου έχουν κατατεθεί προτάσεις από τον νομό Έβρου οι οποίες – σε συνδυασμό με τις προτάσεις από την υπόλοιπη ΠΑΜΘ – συγκεντρώνουν τη βάση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ» και πρόθεσή του είναι να καλυφθεί επίσης το σύνολο αυτών των επενδυτικών σχεδίων.

Τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησης του Βιομηχανικού Πάρκου Αλεξανδρούπολης και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση της βιομηχανίας στο σύνολο του Νομού με έμφαση στο βόρειο τμήμα του καθώς όπως είπε «η καλύτερη συνθήκη ασφαλείας για την πατρίδα μας, για τη Θράκη και για τον Έβρο είναι η οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα οι νέες θέσεις εργασίας από καινούριες δουλειές κυρίως στον τομέα της βιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον υπουργό για την έγκριση του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων της Περιφέρειας από το ΥΠ.Αν., τονίζοντας την ανάγκη θωράκισης των συνόρων με θέσεις εργασίας.

Τέλος ο κ. Γιορδαμλής αναφέρθηκε στην ανάγκη θωράκισης των υφιστάμενων επιχειρήσεων μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και των έργων υποδομής στην περιοχή και στην εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων «ώστε ο τόπος να ξαναβρεί μια προοπτική ανάπτυξης που τόσο σημαντική είναι για όλους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ