O ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ανακοίνωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη συνεργασία με γνωστή εταιρεία φωτοβολταϊκών, για την ονοματοδοσία του κλειστού της Φυλής για τα επόμενε πέντε χρόνο, με προοπτική ανανέωσης για ακόμη πέντε.
Ο «ισχυρός άνδρας» της Ένωσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη επένδυση που ετοιμάζεται στο εξωτερικό του γηπέδου, ενώ έκανε και έναν μίνι απολογισμό για όσα έχουν προηγηθεί από τη στιγμή που το κλειστό πέρασε στα χέρια της ΑΕΚ. Τόνισε μάλιστα ότι οι «κιτρινόμαυροι» παρέλαβαν ένα «χρέπι», αλλά είναι «πραγματικά περήφανοι για αυτό που κάναμε, χωρίς βοήθεια από κανέναν φορέα, αλλά με πόρους της ομάδας μας».
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συμφωνία με τον όμιλο Sunel για την ονοματοδοσία του γηπέδου για τα επόμενα πέντε χρόνια και με ενδεχόμενο ανανέωσης για άλλα πέντε. Στην αλυσίδα αξίας του γηπέδου προσθέσαμε έναν κρίκο», είπε αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και συνέχισε: «Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Μένουν ακόμα 2-3 σημαντικά κομμάτια που έχουν να κάνουν με τα έργα στο γήπεδο. Έχουμε τελειώσει με τις υποδομές, καθώς και τη μεγάλη επένδυση που ετοιμάζουμε στο εξωτερικό του γηπέδου, για τη δημιουργία ενός πρότυπου, οικογενειακού προορισμού στην Αττική.
Τη διαδικασία την έχουμε τρέξει εδώ και 14 μήνες. Δεν έγινε διαγωνισμός, έγινε ένα bid contest. Καταλήξαμε σε πέντε ενδιαφερόμενους. Οι τρεις πέρασαν στην τελική φάση και με μεγάλη μας χαρά συμφωνήσαμε με τη Sunel. Δεν ήταν καλύτερη συμφωνία από οικονομικής πλευράς, αλλά η πιο συμφέρουσα, καθώς μοιραζόμαστε κοινές αξίες και οράματα. Είδαμε ότι υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ των επιχειρήσεων, οπότε αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί και συμφωνήσαμε να κάνουμε πράγματα μαζί.
Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια, όταν παραλάβαμε ένα χρέπι, στην χειρότερη οικονομική συνθήκη για τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Βρεθήκαμε στο δίλημμα αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επενδύσεις άμεσα ή αν θα περιμένουμε να τελειώσει η πανδημία. Πήραμε την απόφαση -βλέποντάς την τώρα από απόσταση, ίσως να ήταν και η σωστή- να μην μας σταματήσει ο κορωνοϊός και αυτό μας στοίχισε οικονομικά. Πραγματικά μπορώ να σας πω ότι φτύσαμε αίμα, αλλά πραγματικά είμαστε περήφανοι και πρέπει να είναι περήφανος και ο κόσμος της ΑΕΚ. Γιατί στην ουσία αυτό το γήπεδο στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο αρκετά χρήματα την 20ετία που ήταν στον έλεγχο του κράτους, σχεδόν 21 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό το γήπεδο σώθηκε, αναβαθμίστηκε, αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά -και το τονίζω αυτό- από την ΑΕΚ. Δηλαδή ούτε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είχε άδεια τέλεσης των αγώνων. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό που κάναμε, χωρίς βοήθεια από κανέναν φορέα, αλλά με πόρους της ομάδας μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε εδώ και βρήκαμε τους σωστούς συνεργάτες, για να προσθέσουμε ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα του γηπέδου και να συνεχίσουμε μαζί.
Σχεδιάζουμε να κάνουμε πράγματα και δράσεις μαζί. Έχουμε θέσει τους βασικούς άξονες και τους στόχους. Νωρίτερα από την πενταετία θα θέλαμε να τους έχουμε υλοποιήσει».