today-is-a-good-day
27.7 C
Athens

ΕΟ ΚΚΕ: Απέναντι στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία οι λαοί να προτάξουν την κοινή πάλη τους

Στη συζήτηση για την «Οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε:

«Οι λαοί είναι απέναντι στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. H συνέχιση της ρωσικής εισβολής, η είσοδος ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Κουρσκ, η άμεση εμπλοκή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι ΕΕ στον πόλεμο και η προμήθεια της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις στη ρωσική ενδοχώρα διαμορφώνουν όρους για γενίκευση του πολέμου, ακόμα και με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα και τώρα τη Δυτική Όχθη με γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η μετατροπή της οικονομίας της ΕΕ σε πολεμική με προίκα 500 δισ. ευρώ της έκθεσης Ντράγκι αλλά και η ενίσχυση της εμπλοκής με βάσεις, όπλα και πυρομαχικά από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων ρίχνουν νέο λάδι στη φωτιά.

Στις συνθήκες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία της κοινής πάλης των λαών για τα δικά τους αυτοτελή συμφέροντα ενάντια σε κάθε εμπλοκή των χωρών τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ