today-is-a-good-day
26.8 C
Athens

Η Ελλάδα αλλάζει δια χειρός Κυριάκου Μητσοτάκη και Ν.Δ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε από την Θεσσαλονίκη τον οδικό χάρτη βάσει του οποίου θα πορευτεί η Ελλάδα μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας. Ο μεστός λόγος του εξέπεμπε σιγουριά για τις δυνατότητες και τις ικανότητες των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, αντανακλώντας το ακράδαντο πιστεύω του για την προοπτική και το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα μέλλον εμφανώς καλύτερο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, αφού βασική κυβερνητική επιδίωξη είναι το 2027 η Ελλάδα να είναι πιο ισχυρή, πιο παραγωγική, πιο δυναμική από την Ελλάδα που παραλάβαμε το 2019.

Του Θεόδωρου Καράογλου *

Στην ομιλία του στην 88η ΔΕΘ και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Πρωθυπουργός ήταν ρεαλιστής. Υπενθύμισε ότι συνεχίζουμε να βιώνουμε τις βραδυφλεγείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στάθηκε στις διορθώσεις που απαιτεί η κοινωνία σε μια σειρά κομβικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής μας και κατέθεσε στοχευμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, της οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας και συνολικά τη βελτίωση της καθημερινότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν λαΐκισε, δεν χτύπησε φιλικά την πλάτη των συμπολιτών μας, δεν ωραιοποίησε καταστάσεις. Παρουσίασε την αλήθεια και 45 κοστολογημένες παρεμβάσεις που κινούνται εντός του πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας.

Οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, η στοχευμένη αποκλιμάκωση των φόρων, οι αλλαγές που σχεδιάζονται σε κρίσιμα πεδία της καθημερινότητάς μας, το πρόγραμμα “Σπίτι μου” που δίνει προτεραιότητα στα νέα ζευγάρια, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, είναι πολιτικές που θέτουν στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος την κοινωνία και το επιχειρείν. Είναι πρωτοβουλίες που μειώνουν την απόσταση που μας χωρίζει από άλλες χώρες της Ευρώπης και παράλληλα περιορίζουν τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών της χώρας, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρές βάσεις για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μια Ελλάδα ακμαία. Μια Ελλάδα αξιόπιστη και σοβαρή. Γι’ αυτό και οι εξαγγελίες του μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν θεσμικές και δομικές, με μεσοπρόθεσμο οικονομικό αντίκρισμα.

Συνοψίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που διαθέτει σχέδιο για τη χώρα. Όταν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εγκλωβισμένα και… παραδομένα στα αδιέξοδά τους, εκείνος σχεδιάζει, προετοιμάζει και διαμορφώνει την Ελλάδα του 2030. Ήταν μετρημένος, σοβαρός και μεθοδικός, χαρακτηριστικά που έτσι και αλλιώς τον διακρίνουν. Τέλος, όσον αφορά στους λίγους που ισχυρίζονται ότι η ομιλία του δεν είχε… αφήγημα, είναι οι ίδιοι που διυλίζουν τον κυβερνητικό κώνωπα, όταν κατά το παρελθόν κατάπιναν την κάμηλον. Εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι πως η Ελλάδα αλλάζει, φέροντας την υπογραφή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

* Ο κ. Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ