today-is-a-good-day
23.8 C
Athens

Nations League: «Πεντάσφαιρες» Γερμανία κι Ολλανδία

Με «πεντάρες» ξεκίνησαν η Γερμανία και η Ολλανδία τις υποχρεώσεις τους στον 3ο όμιλο της League A του Nations League. Τα «πάντσερ» έκαναν… φύλλο και φτερό την Ουγγαρία στην Merkur Spiel-Arena του Ντίσελντορφ με το εμφατικό 5-0, ενω οι «οράνιε» μετέτρεψαν στο φινάλε το… αγχωτικό 3-2 κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο επιβλητικό 5-2. Μεγάλο διπλό και μάλιστα με ανατροπή (2-1) σημείωσε και η Αλβανία επί της Ουκρανίας στη epet Arena της Πράγας για τον 1ο όμιλο της League B.

Στο Ντίσελντορφ η Γερμανία έκανε… πάρτι κόντρα στην Ουγγαρία και μετά το EURO 2024, τη νίκησε ακόμη πιο εύκολα στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League, έχοντας 5 διαφορετικούς σκόρερ (Φίλκρουγκ, Μουσιάλα, Βιρτς, Πάβλοβιτς, Χάβερτς) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουσιάλα με τρεις ασίστ.

Στο Αϊντχόφεν, η Ολλανδία βρήκε γκολ νωρίς με τον Ζίρκζι, όμως οι Βόσνιοι απάντησαν αμέσως με τον Ντεμίροβιτς. Λίγο πριν το ημιχρονο ο Ρέιντερς έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους «οράνιε», ενώ ο Χάκπο φάνηκε να… απλοποιεί τα πράγματα με το τρίτο ολλανδικό γκολ στο 56′. Οι Βόσνιοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 73′ με τον Ντζέκο, όμως στο φινάλε «μίλησε» η ποιότητα των Ολλανδών που με άλλα δύο γκολ απ’ τους Βέχορστ και Σίμονς έφτασαν στο άνετο 5-2.

Στην Πράγα, οι Ουκρανοί (με τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ του Ολυμπιακού να παίζει και στα 90′) προηγήθηκαν στο ξεκίνημ του δεύτερου ημιχρόνου με το γκολ του Κονόπλια, όμως η Αλβανία είχε τις… απαντήσεις. Ο Ισμαΐλι στο 54′ έφερε το ματς στα ίσα και ο Ασάνι στο 66′ της χάρισε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ