today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Για το Λαγονήσι, για τις παραλίες, θα μιλάμε στη Βουλή καθημερινά

«Υπερασπίζομαι τα κινήματα υπεράσπισης του Περιβάλλοντος και τους ανθρώπους που αποφασίζουν από θεσμική θέση να αγωνιστούν για το Περιβάλλον από τα πρώτα βήματα της δικηγορίας μου», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Δήμου Σαρωνικού και του Συντονιστικού Αγώνα για Ελεύθερες Παραλίες, στο δημαρχείο Σαρωνικού.

«Απέναντι σε συμφέροντα πολύ ισχυρά, απέναντι σε μηχανισμούς αδυσώπητους, απέναντι σε διαπλοκή και οργανωμένη επίθεση σε όποιον αγωνίζεται, κι έτσι ξέρω πολύ καλά, ότι και εσείς ξέρετε πολύ καλά, ότι έχει ξεκινήσει αυτό το οποίο καμία διαπλεκόμενη εξουσία και κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να ελέγξει. Και αυτό είναι η ανθρώπινη αντίδραση, η αντίδραση των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο, η διεκδίκηση, ο αγώνας, αυτά δηλαδή που όταν ενεργοποιούνται οδηγούν στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε επίσης τη σημασία που έχει, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Σαρωνικού τάσσεται στο πλευρό των πολιτών και τον συνεχάρη για αυτό.

«Να αποκαλύψω ότι ενημερώνομαι για το θέμα αυτό, εδώ και αρκετές εβδομάδες από το Συντονιστικό, ότι είναι πάρα πολύ αποφασιστικό το γεγονός ότι είστε μπροστά ως πολίτες, είναι πάρα πολύ αποφασιστικό το γεγονός και θέλω να το υπογραμμίσω, ότι από την αρχή ενεργοποιήθηκε μία νομική διαδικασία μαζί με την κινηματική ενεργοποίηση, γιατί αυτά τα δύο έχει τεράστια σημασία να πηγαίνουνε μαζί κι είναι επίσης ανεκτίμητης αξίας ότι στο νομικό αγώνα μπροστάρης μπαίνει ο δήμαρχος κι ο δήμος, κάτι που δεν είναι καθόλου μα καθόλου αυτονόητο», σημείωσε και συνέχισε: «Συνήθως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι με τα συμφέροντα, είναι με τις εξουσίες, εισπράττουν ανταλλάγματα, στέλνουν τα ΜΑΤ στους πολίτες και διαχειρίζονται την καταστροφή και την σύληση του περιβάλλοντος. Άρα εδώ υπάρχει ένα πλεονέκτημα ισχυρό και ηχηρό. Να το διαφυλάξετε. Να ξέρετε ότι θα υπάρξουν αδυσώπητες επιθέσεις. Προετοιμαστείτε. Θα υπάρξει συκοφαντία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιχειρηθεί η δολοφονία προσωπικότητας των ανθρώπων που δίνουν αυτή τη μάχη, θα υπάρξουν εκβιασμοί, θα υπάρξουν απειλές, θα υπάρξουν “φιλικές συμβουλές” και απέναντι σ’ όλα αυτά έχει μεγάλη σημασία να έχετε και να έχουμε όλοι συνείδηση και συναίσθηση ότι το δίκαιο των ανθρώπων είναι εκείνο το οποίο τελικά επικρατεί κάθε προσπάθειας να επιβληθεί το δίκαιο των ισχυρών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της διαβεβαίωσε για την υποστήριξή της με κάθε τρόπο, κινηματικό, νομικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό, στον δίκαιο αγώνα των ανθρώπων του Σαρωνικού.

«Από πλευράς μου, ως πολίτης πρώτα από όλα και άνθρωπος που θεωρώ τον εαυτό μου κομμάτι των κινημάτων που αγωνίζονται από τα μαθητικά και τα φοιτητικά μου χρόνια, ως δικηγόρος, ως βουλευτής και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είμαι και θα είμαι δίπλα σας και μαζί σας, έμπρακτα, νομικά, κινηματικά, πολιτικά, κοινοβουλευτικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε και το δίκιο και το νόμο και το Σύνταγμα με το μέρος σας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό όταν θα επιχειρηθεί να ποινικοποιηθεί ο αγώνας σας με ΜΑΤ και με καταστολή και με συλλήψεις και με οτιδήποτε άλλο. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή να το ξέρετε. Εγώ θα είμαι δίπλα σας με όλους τους τρόπους, δεν πρόκειται να περάσει ούτε εκφοβισμός, ούτε καταστολή, ούτε παρασιώπηση του αγώνα σας και βέβαια για το Λαγονήσι, για τις παραλίες, θα μιλάμε στη Βουλή καθημερινά. Όσο εκείνοι θέλουν να τα σκεπάζουν, τόσο εμείς θα τα αναδεικνύουμε μέχρι να εμπεδώσουμε ότι οι παραλίες είναι ελεύθερες και ότι ο κόσμος ελεύθερα έχει την πρόσβαση στις παραλίες», κατέληξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ