today-is-a-good-day
27.8 C
Athens

Νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο – Στους 51 οι νεκροί στην Πολτάβα από την ρωσική πυραυλική επίθεση

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που έκαναν λόγο μέσω Telegram για δυο κύματα drones μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη.

Συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν τις επιδρομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στους 51 οι νεκροί στην Πολτάβα από την ρωσική πυραυλική επίθεση

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 235 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσική πυραυλική επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία κατέστρεψε εν μέρει ένα στρατιωτικό ινστιτούτο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αρκετά πτώματα νεαρών ανδρών στο έδαφος καλυμμένα με σκόνη και συντρίμμια, με την πολύ κατεστραμμένη πλευρά ενός μεγάλου κτιρίου πίσω τους. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τις φωτογραφίες.

«Τα ρωσικά αποβράσματα θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε για αυτό το πλήγμα», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο ίδιος διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα, λέγοντας ότι το πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών. Άλλοι 15 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της Πολτάβα Φιλίπ Πρόνιν.

«Κάθε 15-20 λεπτά ακολουθούν ‘λεπτά σιωπής’ για να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια» είπε, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο Ολεξάντρ Χορούζνι, εκπρόσωπος τύπου του υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης

Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν αμέσως την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά ουκρανοί στρατιωτικοί σε ιστολόγια ανέφεραν ότι κάποιοι μπορεί να είναι δόκιμοι ή επιστρατευμένοι άνδρες που υποβάλλονταν σε εκπαίδευση. Ο Σέρχιι Μπεσκρέστνοφ, ένας blogger που ειδικεύεται στις επικοινωνίες και τον ηλεκτρονικό πόλεμο, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τίτλο στους «συντρόφους μου χειριστές σημάτων».

Η Ρωσία σφυροκοπεί την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και drones το τελευταίο δεκαήμερο, με κάποιος ρώσους μπλόγκερ να κάνουν λόγο περί αντιποίνων για την πρόσφατη ουκρανική έφοδο στο ρωσικό έδαφος, στην περιφέρεια Κουρσκ, που είχε αποτέλεσμα την κατάληψη μέρους της.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει επίσημα σε αυτό το στάδιο τις επιδρομές που έγιναν χθες το απόγευμα στην Πολτάβα και σήμερα στη Λβιβ και στο Κίεβο.

Όλη η Ουκρανία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές από τις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.

Η ίδια πηγή προειδοποίησε πως υπήρχαν νέες απειλές για τη Λβιβ, ιδίως πύραυλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ