today-is-a-good-day
26.9 C
Athens

Επιστροφή Πολάκη: «Ομηρία» Κασσελάκη ή στρατηγική επιβίωσης;

Οι κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου από τον Στέφανο Κασσελάκη με την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, την αντικατάσταση Φάμελλου από τον Παππά και τις «πυρετώδεις» διεργασίες στην «ομάδα των 87» και την Κουμουνδούρου, προμηνύουν μια «καυτή» και κρίσιμη για την ενότητα του κόμματος συνεδρίαση της Κ.Ε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Του Κώστα Πασίση 

Η απόφαση Κασσελάκη για επανένταξη του αψύ κρητικού στην Κ.Ο πυροδότησε σενάρια  για τη σκοπιμότητα της, που σχετίζονται με τις εσωκομματικές ισορροπίες και συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυνάμεις των «προεδρικών», σε συνδυασμό με αυτές του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη σχηματίζουν πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή  έναντι της «ομάδας των 87», που παίζει το δικό της παιχνίδι, αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί ανοικτά την ηγεσία.

Ωστόσο το «τοπίο» παραμένει θολό για το τι θα συμβεί στην επίμαχη συνεδρίαση καθώς το παρασκήνιο είναι οργιώδες, όπως και οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, αμέσως μετά την επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Πολάκης τόνισε «Ό,τι έχω πει ισχύει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή».

Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το αν επιμένει και στην αλλαγή ηγεσίας, είπε «είστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνετε…».

Επιπλέον ο Χανιώτης βουλευτής εξέφρασε την ενόχληση του  και για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια τυπική ενημέρωση από τον Παππά»

Οι πρώτες δηλώσεις του μυρίζουν …μπαρούτι καθώς φαίνεται ότι παραμένει έτοιμος για σύγκρουση.  Το «ό,τι έχω πει ισχύει» δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών…

Επίσης η πρώτη ανάγνωση και ερμηνεία δείχνει ότι εν λόγω βουλευτής δεν κάνει πίσω από τις απόψεις του, ούτε από την κριτική του στον Στέφανο Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε πρόσφατη ανάρτηση του έχει επισημάνει ότι θα καταθέσει μομφή κατά της ηγεσίας

Μυστικές συμφωνίες 

Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο της Κουμουνδούρου κυκλοφορούν δεύτερες αναλύσεις και σενάρια για μυστικές συμφωνίες με τα «ανταλλάγματα» να δίνουν και να παίρνουν…

Μια από αυτές τις δεύτερες ερμηνείες αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης δεν μπορούσε να κάνει μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα και να δηλώσει μπροστά στις κάμερες …όλα καλά.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Σφακιανός  βουλευτής πιθανώς  θα προβεί σε αναδίπλωση, μετά από μια «κίνηση» στην Κεντρική Επιτροπή από τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος θα ανοίξει το δρόμο.

Αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στο …πεδίο το οποίο είναι ήδη «ναρκοθετημένο»  και ανά πάσα στιγμή τα πάντα θα μπορούν να τιναχθούν στον αέρα…

«Νεφελώδες» είναι το τοπίο και στο «στρατόπεδο» των προεδρικών και δη του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος φέρεται μετά τη χλιδάτη γαμήλια τελετή με το σύντροφο του Τάιλερ Μάκμπεθ στα Χανιά να προχώρησε σε αναγκαστικά πολιτικά «παντρολογήματα» με τον Παύλο Πολάκη, σε μια κίνηση τακτικής, ελεώ Κεντρικής Επιτροπής.

Έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκαναν λόγο για «ομηρία» Κασσελάκη από Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη. Ενώ βάζουν και την παράμετρο ότι η επιστροφή του Χανιώτη βουλευτή ενέχει τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εσωτερικών τριβών και αντιπαραθέσεων, ιδιαίτερα από στελέχη που διαφωνούν με τον τρόπο πολιτικής του δράσης.

Από όλα αυτά το συμπέρασμα φαίνεται να είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μια αβέβαιη περίοδο και ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε μια κίνηση πολιτικού τζόγου ενδεχομένως με απρόβλεπτα αποτελέσματα, τόσο για τον ίδιο όσο και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος χθες προέβη σε άλλη μια αιφνιδιαστική κίνηση, προτείνοντας  τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ