today-is-a-good-day
26.3 C
Athens

Ποιος χρειάζεται πολιτική όταν υπάρχει το μίσος για τον Τραμπ – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα εργαλειοποιημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πάνω από όλα το βαθύ κράτος που κυβερνά τα τελευταία χρόνια την Αμερική και το δυτικό κόσμο, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της ομιλίας αποχώρησης του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., από την κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και την ανακοίνωση της υποστήριξής του στον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι πραγματικά αδιανόητο και ταυτόχρονα δύσκολο να καταπολεμηθεί το γεγονός, ότι ο Πρίγκηπας του Κάμελοτ των Κένεντι, αγκαλιάζει τον «ακροδεξιό», «ρατσιστή», «μισογύνη», Τραμπ. Και όχι μόνο τον αγκαλιάζει, αλλά παίρνει τη βαριοπούλα και γκρεμίζει ολοκληρωτικά την παρακμή που έχουν οδηγήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, πάλαι ποτέ θεματοφύλακα της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης, οι σημερινοί πάτρωνες του. Ο πανικός τους πηγάζει, από το γεγονός ότι ο RFK Jr., μπορεί να οδηγήσει τους Αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν, ότι αυτό που βιώνουν σήμερα, και μαζί τους όλος ο δυτικός κόσμος, δεν είναι η Αμερική που αγάπησαν, αλλά ένα αρρωστημένο σύστημα δικαιωματισμού, δαιμονοποίησης του δυτικού πολιτισμού, και ποινικοποίησης της σκέψης και της αντίθετης άποψης.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Ο αείμνηστος πατέρας του Ρόμπερτ Κένεντι, είχε πει όταν αποφάσισε, μετά τη δολοφονία του αδελφού του, προέδρου Τζον Κένεντι, να διεκδικήσει την προεδρία της Αμερικής,

«Δεν θέτω υποψηφιότητα για την Προεδρία απλώς για να αντιταχθώ σε οποιονδήποτε, αλλά για να προτείνω νέες πολιτικές. Θέτω γιατί είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη πορεία και γιατί έχω τόσο έντονα συναισθήματα για το τι πρέπει να γίνει και νιώθω ότι είμαι υποχρεωμένος να κάνω ότι μπορώ».

Σε αυτό παρέμεινε πιστός ο γιος του, διότι κατανόησε ότι, όπως και εκείνη τη στιγμή, έτσι και σήμερα η Αμερική και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι. Η πορεία που θα προκύψει από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα κρίνει εάν θα οδηγηθούμε στην καταστροφή ή στην επαναφορά σε ένα δυτικό κόσμο κοινής λογικής.

Το σύστημα που ελέγχει το σημερινό Δημοκρατικό Κόμμα, και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που το υπηρετούν, εσκεμμένα προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των πολιτών στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, μακριά από αυτά που είπε ο RFK Jr. στην ομιλία του, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αποφάσισε να στηρίξει τον κακό και ακραίο Τραμπ.

Το πρόβλημά τους, δεν είναι η στήριξη στον Τραμπ, αλλά αυτά που είπε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ.

«Το Δημοκρατικό κόμμα έχει γίνει το κόμμα του πολέμου, της λογοκρισίας, της διαφθοράς, των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, της μεγάλης τεχνολογίας, του μεγάλου κεφαλαίου». Και αυτά δεν τα λέει ο ακροδεξιός Τραμπ, αλλά ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι.

Και το χειρότερο όλων, γκρεμίζει την απάτη γύρω από το άδειο πουκάμισο που ακούει στο όνομα, Κάμαλα Χάρις.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα και τα μέσα ενημέρωσης μηχανεύτηκαν ένα κύμα δημοτικότητας για την αντιπρόεδρο Χάρις, που δεν βασίζεται σε τίποτα. Χωρίς πολιτικές, χωρίς συνεντεύξεις, χωρίς συζητήσεις. Μόνο καπνός και καθρέφτες».

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., θέτει και ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα, που επιμελώς το σύστημα που ελέγχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο μοχλός προπαγάνδας του, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, επιμελώς αποφεύγουν να συζητήσουν.

«Πώς επέλεξε το Δημοκρατικό Κόμμα έναν υποψήφιο που δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη ή ντιμπέιτ καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου;»

Και η απάντηση που δίνει είναι θανατηφόρο κτύπημα.

«Γνωρίζουμε την απάντηση: Το έκαναν οπλοποιώντας τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Το έκαναν εγκαταλείποντας τη δημοκρατία. Το έκαναν μηνύοντας την αντιπολίτευση και στερώντας το δικαίωμα ψήφου από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο το Δημοκρατικό Κόμμα διεξάγει τις εσωτερικές του υποθέσεις ή διαχειρίζεται τους υποψηφίους του. Αυτό που με ανησυχεί είναι η προσφυγή στη λογοκρισία και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και η οπλοποίηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών».

Αυτά είναι που πονάνε και απειλούν το σύστημα που έχει οδηγήσει στην Αμερική και τη Δύση ευρύτερα, στην απαξίωση και στο χείλος της καταστροφής.

Ένα σύστημα το οποίο, ήδη έχει ξεκινήσει, με τη συνεργασία των οπλοποιημένων μέσων ενημέρωσης τη εκστρατεία απαξίωσης και αποδόμησης του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., διότι αντιλαμβάνεται τη θανάσιμη απειλή για την επιβίωσή του.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., όσο και να πονάει κάποιους, παραμένει πιστός στα λόγια του αείμνηστου πατέρα του. Λόγια τα οποία εκφράζουν όλους όσους αγαπάμε την πραγματική Αμερική, τις αρχές, τι αξίες και της παραδόσεις του Δυτικού Πολιτισμού.

«Κάθε φορά που ένας άνθρωπος υπερασπίζεται ένα ιδανικό, ή ενεργεί για να βελτιώσει τη μοίρα των άλλων, ή πολεμά ενάντια στην αδικία, στέλνει ένα μικρό κύμα ελπίδας, και διασχίζοντας ο ένας τον άλλον από ένα εκατομμύριο διαφορετικά κέντρα ενέργειας και τόλμης, αυτοί οι κυματισμοί χτίζουν ένα ρεύμα που μπορεί να σαρώσει τα ισχυρότερα τείχη της καταπίεσης και της αντίστασης».

Αυτό είναι το διακύβευμα στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στην Αμερική. Το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ. Το πρόβλημα είναι το διεφθαρμένο σύστημα που έχει διαβρώσει βαθιά τη Δύση και απειλεί την επιβίωση και την ύπαρξη του Δυτικού Πολιτισμού. Απλά, ο Τραμπ, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, τυγχάνει να εκφράζει την αντίσταση και την ελπίδα ανατροπής της πορείας προς την καταστροφή.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ