today-is-a-good-day
30 C
Athens

Φιλί ζωής από τον Σπόραρ!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε για μια ακόμη φορά το κακό του πρόσωπο, αλλά έστω και στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη Super League. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 1-0 του Λεβαδειακού με τον Σπόραρ να δίνει το… φιλί της ζωής στο 98′!

Το ματς

Με το… καλησπέρα της αναμέτρηση ο Λεβαδειακός έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Μόλις στα 45’’ οι Βοιωτοί με τον Γιαννιώτα να κάνει το σουτ και τον Ντραγκόφσκι με εξαιρετική επέμβαση να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Όμως στο 3’ ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Γερεμέγεφ να βγαίνει απέναντι από τον Γκροφ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα, μιας και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τους «πράσινους» να ψάχνουν το γκολ για να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 13’ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, μετά από σέντρα του Μαξ, αλλά ο Γκροφ μπλόκαρε εύκολα.

Στο 23’ το Τριφύλλι πίεσε και έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με τον Τσέριν, με τον Σλοβένο άσο να συνδυάζεται με τους Μαξίμοβιτς και Γερεμέγεφ, αλλά Γκροφ να τον σταμάτησε, όντας στη σωστή θέση.

Παρά τη σαφή υπεροχή που είχε και κυρίως την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Λεβαδειακού, μιας και έκανε εύκολα το λάθος στην τελική πάσα, ενώ έβρισκε συνεχώς «τοίχο», ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγιναν λάθη από τους παίκτες των «πρασίνων» που γύρισαν δύο φορές άτσαλα την μπάλα στον Ντραγκόφσκι και με αυτές τις φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ  και ο Σένκεφελντ από εξαιρετική θέση να μην βρίσκει την μπάλα, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Λεβαδειακός μάλιστα, για… εκατοστά, δεν έκανε το 0-1 στο 54’, μιας και το τέρμα του Γιαννιώτα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Ο Όζμπολτ, που έκανε τη σέντρα, ήταν ελάχιστα μπροστά από τον Γεντβάι.

Μάλιστα στο 59’ ο Αλόνσο έβαλε τους Τετέ, Τζούρισιτς και Σπόραρ, κάνοντας πιο επιθετική ομάδα, αλλάζοντας μάλιστα και τη σύνθεση σε 4-4-2 και στο 72’ το Τριφύλλι βγήκε μπροστά.

Μετά από ωραία προσπάθεια του Τζούρισιτς και σουτ με την μπάλα να σταματάει στα σώματα των παικτών του Λεβαδειακού.

Όμως οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να αναπτυχθούν και ο Λεβαδειακός δεν πίστευε πόσο εύκολο έργο θα είχε, μιας και έκοβε με μεγάλη άνεση τις σέντρες που γινόντουσαν, μιας και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως δεν υπήρχε κανένα πλάνο.

Στο 91′ μάλιστα το Τριφύλλι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Μαξίμοβιτς να κάνει το σουτ, τον Γκροφ να διώχνει και τον Γερεμέγεφ ανενόχλητος να καταφέρνει να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ στο 94′ μετά από εκτέλεση φάουλ με κομπίνα ο Τετέ δεν κατάφερε να απειλήσει.

Σώθηκε από τον Σπόραρ!

Στο 98′ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το γκολ σε καίριο σημείο. Ο Μλάντένοβιτς έκανε την σέντρα, ο Τετέ την κεφαλιά, ο Γκροφ έδιωξε και ο Σπόραρ ανενόχλητος σκόραρε κάνοντας το 1-0 και έτσι

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (59’ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (59’ Τετέ), Πελίστρι (59’ Σπόραρ) και Γερεμέγεφ

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Πλέγας (79’ Μεχία), Μπάλτσι, Παπαδόπουλος, Πεντρόζο (79’ Ρόμο), Γιαννιώτας (82’ Γιοκέ), Κωστή (60’ Λαμαράνα), Κάσσος, Όζμπολτ (60’ Συμελίδης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ