today-is-a-good-day
29.6 C
Athens

Αστεράτη… πρεμιέρα – Πράσινο ναυάγιο!

Τεράστια γκέλα ολκής ενόψει Λανς! Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και στην πρεμιέρα της Super League μπήκε με το… αριστερό. Οι “πράσινοι” γνώρισαν την ήττα με 0-1 και από πολύ νωρίς μπήκε σε περιπέτειες στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που κυριάρχησαν, μιας και ήταν αυτοί που έχασαν πολλές ευκαιρίες και ο Κρέσπι στο 53′ ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο ίδιος παίκτης κέρδισε και την αποβολή του Ζέκα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα να πιέσει και να πάρει μέτρα, αλλά οι Αρκάδες προσπάθησαν απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν, αλλά ο Σένκεφελντ κατάφερε να βγάλει τον κίνδυνο στο 6’.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν πιο… ζωηροί και στο 15’ ο έγινε και το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Μπαρτόλο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα στο 18’ έχασαν τεράστια για το 0-1.  Μετά από υπέροχη σέντρα για τον Μπαρτόλο και τρομερή κεφαλιά του Άνταμ που πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Τριφυλλιού να απαντήσει στις ευκαιρίες, με τον Βαγιαννίδη να πασάρει εξαιρετικά στον Τετέ, αλλά για… εκατοστά δεν μέτρησε το τέρμα του Βραζιλιάνου.

Στο 27’ ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από το 0-1! Ο Μπαρτόλο έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε καίρια τη μπάλα στη δεξιά του γωνία. Στο 31’ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Το φάουλ εκτελέστηκε με στρώσιμο στον Τετέ από τον Τζούρισιτς που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 41’ ο Γερεμέγεφ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0! Ο Αράο έβγαλε μία υπέροχη μπαλιά για τον Τετέ, εκείνος έκανε μια γλυκιά σέντρα, αλλά ο Γερεμέγεφ αστόχησε εξ’ επαφής με το κεφάλι στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μάλιστα στο 44’ υπήρξε πολύ καλή κίνηση από τους παίκτες των «πρασίνων». Αλλαγή παιχνιδιού από τον Τετέ για τον Μαξ, χαμηλή σέντρα από τον Γερμανό, ο Τζούρισιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας. αλλά δεν μπόρεσε να την στείλει στην εστία.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, με ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά, αλλά στο 51’ οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες από την αποβολή του Ζέκα σε φάουλ στον Κρέσπι και ο Αστέρας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο.

Από το… κακό στο χειρότερο

Έτσι στο 52’ ο Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί! Ο Κρέσπι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Λοντίγκιν είχε λάθος τοποθέτηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 και μπήκε σε θέση οδηγού.

Στο 57’  υπήρξε αντεπίθεση για τον Αστέρα, ο Μπαρτόλο προτίμησε να πάει μόνος του και να εκτελέσει από τα όρια της περιοχής, έπεσε και μπλόκαρε εύκολα ο  Λοντίγκιν και ένα λεπτό αργότερα σουτ του Τετέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Έτσι στο 60’ μπήκαν οι Ιωαννίδης,  Γεντβάι και Μπακασέτας, ώστε να πιέσει μεσοεπιθετικά, αλλά η εικόνα που παρουσίασε ήταν κακή. Μετά από αρκετή το Τριφύλλι κέρδισε κόρνερ, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο transition ο Καλτσάς έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο 73’.

Στο 90′ ωραία μπαλιά του Σένκεφελντ για τον Γερεμέγεφ, εκείνος θα κάνει υπέροχο κοντρόλ, αλλά το σουτ που διάλεξε από πλάγια θέση, πέρασε άουτ.

Ήταν χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε… ενέργεια και δεν μπορούσε να απειλήσει και μόνο με γιόμες ή κόντρες και οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου και έτσι η γκέλα ήρθε στην πρεμιέρα με τον Αστέρα και με το… καλησπέρα της Super League χάνει σημαντικό έδαφος από τους αντιπάλους του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γεντβάι), Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Μακσίμοβιτς, Βιλένα (60’ Μπακασέτα), Τετέ (70’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (60’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82’ Τσανδάρης), Μπαρτόλο (91′ Ζουγκλής), Άνταμ (73’ Μάντζης), Κρέσπι (91′ Αλβάρες), Καστάνιο, Καλτσάς, Μούμο (73’ Ρέτζις), Αλάγκμπε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ