today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο (Αμερική) – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Το 1963 με αφορμή την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναρωτηθεί «μα επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Αυτή η δήλωση 41 χρόνια μετά ταιριάζει απόλυτα, στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα σε όλο το δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου βρίσκεται το κέντρο, το οποίο δίνει τη γραμμή στην υπόλοιπη Δύση. Πραγματικά, ποιος κυβερνά σήμερα την Αμερική και κατ’ επέκταση τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο;

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε αναταραχή και στην κυριολεξία βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεσπάσει μια γενικευμένη κρίση. Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, το Κίεβο εξοπλισμένο από το ΝΑΤΟ και την Αμερική, πραγματοποίησε εισβολή σε ρωσικό έδαφος, πιάνοντας στον ύπνο τη Μόσχα. Στη Μέση Ανατολή, εδώ και ημέρες, δεν λένε να κοπάσουν οι φήμες, ότι το Ιράν σχεδιάζει να χτυπήσει το Ισραήλ, με τη συνδρομή των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ και την Τουρκία να απειλεί με παρέμβαση στηρίζοντας τους τρομοκράτες. Η Ουάσιγκτον, έχει προωθήσει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή με εντολή από κάποια αόριστη αρχή, για να αποτρέψουν επίθεση ή να στηρίξουν το Ισραήλ στην περίπτωση που δεχτεί επίθεση.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ο πλανήτης βράζει, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεν έχει εμφανιστεί και δεν έχει ακουστεί, εδώ και εβδομάδες, εκτός από μια φωτογραφία που κάνει ποδήλατο στο Ντελάγουερ, κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία ή προσπαθεί να εξηγήσει γιατί του αφαιρέθηκε με βελούδινο πραξικόπημα το χρίσμα του κόμματός του, για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς, ότι του έχει επιτραπεί από το σύστημα το οποίο κυβερνά, στο παρασκήνιο, τη Μητρόπολη του Δυτικού Κόσμου, τα τελευταία χρόνια, να παραμείνει Πρόεδρος στα χαρτιά.

Ταυτόχρονα, η νέα ελπίδα, σύμφωνα με τα εκτελούντα την αποστολή τους μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντιπρόεδρος και τώρα εστεμμένη υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, τους δημοσιογράφους, τις χωρίς teleprompter, ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου, καθώς, όπως λέγεται, επικεντρώνεται στο επερχόμενο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η κ. Χάρις, συνεχίζει επίσης να ενεργεί και να μιλάει σαν να μην είναι επί του παρόντος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετεί έναν ανύπαρκτο πρόεδρο. Ταυτόχρονα, υπόσχεται ότι θα αναζωογονηθεί σε έξι μήνες για να διορθώσει τα πράγματα που πήγαν στραβά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της, όταν θα γίνει πρόεδρος. Ο υποψήφιος γης για Αντιπρόεδρος, Τιμ Γουόλς, εξακολουθεί να είναι παγιδευμένος στις φαντασιώσεις του, αποφεύγοντας επιμελώς, όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το γιατί για χρόνια λέει ψέματα για τον βαθμό του στην Εθνική Φρουρά, ψέματα για την αποφυγή να υπηρετήσει στον πόλεμο, του Ιράκ και ψέματα για το ότι έχει χρησιμοποιήσει όπλο σε πόλεμο.

Δυστυχώς, το 70% των Αμερικανών αγνοούν, το ποιος είναι πραγματικά ο κ. Γουόλς, και τα μέσα ενημέρωσης, επιμελώς, όχι μόνο αρνούνται να τους ενημερώσουν, αλλά τους παρουσιάζουν μια εντελώς ψεύτικη εικόνα. Παρόλα αυτά, λόγω μικρών ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και κυρίως της πλατφόρμας «Χ» (πρώην Twitter), του Έλον Μασκ, σιγά-σιγά μαθαίνουν ότι ως κυβερνήτης της Πολιτείας της Μινεσότα, άφησε τη Μινεάπολις να καεί για τρεις ημέρες το 2020, ενώ η σύζυγός του άνοιγε τα παράθυρα στην κατοικία του κυβερνήτη για να εκτιμήσει μια μυρωδιά εμπρησμού και η κόρη του ενημέρωσε τους βίαιους ταραχοποιούς Antifa και BLM, για το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Εθνοφρουράς, για να επιβληθεί η τάξη και να προστατευτεί η ασφάλεια και οι περιουσίες των πολιτών.

Εάν σε αυτούς τους τρομακτικούς καιρούς ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος είναι παντελώς απόντες, και οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών, που φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν, κρύβονται από τα μέσα ενημέρωσης, τότε ποιος πραγματικά κυβερνά την Αμερική και τη Δύση;

Υπάρχει κανείς, που θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις, εάν η Ρωσία, το Ιράν, η Χεζμπολάχ ή η Τουρκία αποφασίσουν να ξεκινήσουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Ο πρόεδρος, στα χαρτιά, Τζο Μπάντεν, θα μπορέσει στο διάστημα που κοιμάται ή απολαμβάνει τον ήλιο στην παραλία; Θα αναλάβει ρόλο η ηγεσία του Κογκρέσου που βρίσκεται σε διακοπές; Θα το κάνει το παρασκηνιακό σύστημα του ζεύγους Ομπάμα; Θα το κάνει η Αντιπρόεδρος, και όμως όχι ακριβώς Αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις; Θα το κάνουν οι ενορχηστρωτές του βελούδινου πραξικοπήματος, που εκπαραθύρωσε από υποψήφιο των Τζο Μπάιντεν, Νάνσι Πελόσι, Τσακ Σούμερ και Τζορτζ Κλούνεϊ; Θα το κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι αριστεροί δωρητές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καθαίρεση του κ. Μπάιντεν;

Πραγματικά, μόνο ένας Θεός ξέρει ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο και το μόνο που μας σώζει είναι να βάλλει το χέρι του, σώζοντας αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη, από αυτή την όχι και τόσο αόρατη πλέον, λαίλαπα που τον οδηγεί στην ανάφλεξη και πιθανόν στην καταστροφή.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ