today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Εκρηκτικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις οι ίντριγκες και το σχέδιο επανίδρυσης

Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την «ομάδα των 87» να αναζητεί αφορμές για σύγκρουση  με την ηγεσία και τον Στέφανο Κασσελάκη να ενεργοποιεί το σχέδιο επανίδρυσης του κόμματος, με ή χωρίς τους «ανεπιθύμητους»…

Του Κώστα Πασίση 

Στο παρασκήνιο της Κουμουνδούρου οι διαβουλεύσεις είναι έντονες, με την κάθε πλευρά να κάνει τους δικούς της  υπολογισμούς και να εξυφαίνει τις επόμενες ενέργειες και κινήσεις της στην  εσωκομματική σκακιέρα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Πολάκης, προφανώς με τις …ευλογίες του προέδρου του κόμματος κάνει το δικό του παιχνίδι, δείχνοντας επί της ουσίας  την έξοδο στους διαφωνούντες οι οποίοι παράλληλα επιθυμούν τη διαγραφή του.

Η τελευταία ανάρτηση του είναι αποκαλυπτική για το πως παίζεται το παιχνίδι «δολιοφθοράς» στη λεγόμενη «Πατριωτική Αριστερά» του Στέφανου Κασσελάκη.

«Προς 87..37…17…τους εξής 5-6-7: Μην κινείστε, μην ταράζεστε, μην απειλείτε!! Απλά προκαλείτε τρικυμία σε ποτήρι!» έγραψε  αναρτώντας ταυτόχρονα  φωτογραφίες με τα πρόσωπα της Όλγας Γεροβασίλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Χρήστου Σπίρτζη.

Ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια της διαδικτυακής επίθεσης του «εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξουν, προς όφελος της προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και της αριστερής λαϊκής προγραμματικής πρότασης, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ  ΑΠΟ ΕΣΑΣ!! Τη λύση πάντα τη δίνει ο λαός που τοποθετεί  τον καθένα στο ύψος και τη θέση που πραγματικά του αναλογεί! Κάντε λίγο αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη και στη διαπλοκή και όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!».

Η σφοδρή επίθεση  Πολάκη αντανακλά την εσωτερική κρίση και τις έντονες αντιπαραθέσεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική  Πολάκη φαίνεται να είναι η αποδυνάμωση της ομάδας των «87» και η ενίσχυση της δικής του θέσης και της ατζέντας του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην Κουμουνδούρου είναι κοινό μυστικό ότι η «ομάδα των 87» ετοιμάζεται να δώσει τη «μάχη» του συνεδρίου και ανάλογα με την έκβαση του, θα επανακαθορίσει τη στάση της, που περιλαμβάνει και ένα ακραίο σενάριο…

Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη καθώς υπάρχει διχογνωμία για την επόμενη κίνηση, δεν έχει ξεκαθαρίσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που είτε άμεσα είτε έμμεσα επηρεάζει τις εξελίξεις.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το τι ακριβώς στοχεύει να κάνει, ενώ έωλο παραμένει ακόμη το φιλόδοξο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

Όλα αυτά φυσικά είναι γνωστά στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει στην επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ένα νέο κόμμα όπως το ονειρεύεται ο ίδιος, όπως φάνηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε

Φημολογείται ότι θέλει ένα κόμμα, χωρίς βαρίδια, όπως χαρακτηρίζονται οι αντιφρονούντες  και  εσωκομματική αντιπολίτευση, προκειμένου να τελειώσει οριστικά με την εσωστρέφεια που κρατά καθηλωμένο σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά το ΣΥΡΙΖΑ.

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι συνεργάτες του μιλούν χωρίς περιστροφές για «πέμπτη φάλαγγα» στελεχών, που έμειναν στο κόμμα μετά τις δυο διασπάσεις, με στόχο την εκπαραθύρωση Κασσελάκη όταν δοθεί ευκαιρία…

Ωστόσο κανείς στο επιτελείο του δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, αν μια νέα διάσπαση, θα φέρει την ανάκαμψη ή θα «πετσοκόψει» ακόμη περισσότερο τα σημερινά ποσοστά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως από την πλευρά του αναμένει με αγωνία τις πρώτες Φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις για να δει την κατάσταση του κόμματος του, μετά τις ευρωεκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ