today-is-a-good-day
25.9 C
Athens

Εσωστρέφεια, διχασμοί και αμηχανία φέρνουν σε δύσκολη θέση την Αξιωματική Αντιπολίτευση

 

Μια «εικόνα» εσωστρέφειας, με διχασμούς, προσωπικές ατζέντες, επαπειλούμενες διαγραφές και ολίγον …σκανδαλολογία, βγάζει προς τα έξω, εν μέσω των Αυγουστιάτικών μελτεμιών, ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να αντιμετωπίζει …δυσκολίες στη διατήρηση της συνοχής και της ενότητας του.

Του Κώστα Πασίση

Με το μισό …πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος δεν παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ύστερα από την καταγγελία 70 μελών του κόμματος που ζητούν τη διαγραφή του.

Το Πειθαρχικό αποφάσισε να επιβάλει την ποινή της επίπληξης επειδή δεν προσήλθε στη συνεδρίαση για να απολογηθεί… Και ανανέωσε το ραντεβού τους για τις 23 Αυγούστου όπου θα γίνει η τελική γνωμοδότηση…

Ο κ. Σπίρτζης πάντως έχει δηλώσει ότι δε θα είναι διαθέσιμος μέχρι το τέλος Αυγούστου καθώς μελετά τη δικογραφία για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Σε αντίθεση με τον Παύλο Πολάκη ο οποίος έχει την …αγάπη του Στέφανου Κασσελάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται απέναντι από την ηγεσία.

Ο πρώην υπουργός δείχνει να μην ανησυχεί για την πολιτική τύχη του καθώς γνωρίζει ότι τον τελευταίο λόγο για την παραμονή του στην Κουμουνδούρου, έχει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ενώ στις συνεντεύξεις του δηλώνει ότι είναι μεγάλη τιμή του να διαγραφεί για τις απόψεις του.
Ωστόσο το πιθανολογούμενο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-Σπίρτζη φαίνεται να διχάζει τους βουλευτές του κόμματος, όπως τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του σε μια τέτοια εξέλιξη…

Η πισίνα Κασσελάκη

H υπόθεση με την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη, στην πολυτελή κατοικία του στις Σπέτσες, έχει φέρει σε τρομερή αμηχανία μια σειρά στελεχών να υπερασπιστούν δημοσίως τον πρόεδρό τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Περιμένω από την ελληνική πολιτεία, το συντεταγμένο κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις». Και στη συνέχεια επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για να ισορροπήσει την κατάσταση. «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι. Βρήκε το ζήτημα αυτό και ανέβασε στα ουράνια αυτό το θέμα το οποίο προέκυψε από ένα ρεπορτάζ…

Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά υπογράμμισε οτι: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και των αρχών ενός κράτους δικαίου, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία.Και ο αν. εκπρόσωπός Π. Παπαγεωργίου υποβάθμισε το θέμα στο επίπεδο του …ποδόλουτρου.

Ωστόσο η αντίδραση τους να επικαλεστούν την αρμοδιότητα των δημοσίων οργάνων, το κράτος Δικαίου και το …χιούμορ, αν μη τι άλλο αποκαλύπτει εκτός από αμηχανία και έλλειψη στρατηγικής, που είναι και το πιο ανησυχητικό φαινόμενο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι αιχμές Πολάκη σε Λινού

Πιο θλιβερή πολιτικά εικόνα παρουσιάζει στην Κουμουνδούρου, η βεντέτα που έχει ανοίξει ανάμεσα σε δυο «συντρόφους» του κόμματος.

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αθηνά Λινού, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τον εξοβελισμό του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χανιώτης βουλευτής εμμέσως πλην σαφώς καταγγέλλει τη συνάδελφο του για διαφθορά, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απαντούν με τη σειρά τους, κατά το δοκούν, καθώς δεν υπάρχει επισημά γραμμή.

Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του αφήνει δηλητηριώδεις αιχμές για την κυρία Λινού αναφορικά με την κοινωφελή δράση της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής φτώχειας μέσα από την οργάνωση «ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

Μια νέα «κόντρα» που απ ότι φαίνεται θα έχει πολλά επεισόδια στο μέλλον και άγνωστη κατάληξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ