today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Τ.Γαϊτάνης: Επιδίωξή μας, να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια στους νέους, ώστε να μένουν και να εργάζονται στη χώρα μας

«Επιδίωξή μας είναι να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια στους νέους, ώστε να μένουν και να εργάζονται στη χώρα μας. Να καταφέρουμε να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για επενδύσεις και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διασύνδεση της έρευνας και του επιχειρηματικού κόσμου, δίνοντας κίνητρα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αυτό σημείωσε ο νέος γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, Θανάση Κυριαζή, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο νέος γενικός γραμματέας, ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες και τα θέματα του χαρτοφυλακίου του και δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον Θανάση Κυριαζή όλες τις τρέχουσες πολιτικές της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον ίδιο και την ομάδα του για το πολύ σημαντικό έργο που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να με ορίσει γενικό γραμματέα σε ένα χώρο που γνωρίζω καλά. Είμαι σίγουρος πως με τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο και την υφυπουργό, αρμόδια για την έρευνα και την καινοτομία, Ζωή Ράπτη θα έχουμε μια πραγματικά εποικοδομητική συνεργασία με σκοπό: την καινοτομία για όλους».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Θα εργαστούμε εντατικά με την ομάδα μου ώστε να ενισχύσουμε το σπουδαίο έργο της γενικής γραμματείας και να αναπτύξουμε περαιτέρω την έρευνα και την καινοτομία στη χώρα μας προς όφελος όλων των πολιτών».

Ο κ. Κυριαζής ανέφερε ότι: «Μετά την πενταετή μου θητεία ως γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης, αποχωρώ με την πεποίθηση ότι τέθηκαν οι βάσεις  για την ανάπτυξη της Έρευνας και Καινοτομίας της χώρας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό της χώρα  Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μου έδωσε να βρίσκομαι στη θέση αυτή.

Πιστεύω ότι η νέα ηγεσία θα συνεχίσει το έργο αυτό ώστε να συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους συνεργάτες μου στην γενική γραμματεία, καθώς επίσης και τις διοικήσεις των Ερευνητικών Κέντρων  για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια τους στις προσπάθειές μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας  Αναστάσιο Γαϊτάνη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ