today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Σούπερ έκπληξη, ηττήθηκε η Σβιάτεκ στους ημιτελικούς

Με μια σούπερ έκπληξη συνεχίστηκε το μονό των γυναικών στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», καθώς η Ίγκα Σβιάτεκ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Η Πολωνή τενίστρια, η οποία είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και το ταμπλό της διοργάνωσης, αντιμετώπισε την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης και ηττήθηκε με 6-2, 7-5, ύστερα από αγώνα διάρκειας μιας ώρας και 51 λεπτών, «πληρώνοντας» τα συνολικά 36 αβίαστα λάθη της στην αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζενγκ, η οποία είναι Νο 6 στο ταμπό, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας της στις επτά αναμετρήσεις που έχει δώσει κόντρα στη Σβιάτεκ και προκρίθηκε στον τελικό του μονού, την ώρα που η Πολωνή θα περιοριστεί στην διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η Σβιάτεκ πανηγύρισε φέτος τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της στο Ρολάν Γκαρός, ενώ μετρούσε 25 διαδοχικές νίκες στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ της γαλλικής πρωτεύουσας. Όμως, η Ζενγκ κατάφερε να νικήσει την Πολωνή και να γίνει η πρώτη Κινέζα που προκρίνεται σε τελικό μονού σε Ολυμπιακό τουρνουά. Πλέον η 21 ετών Ζενγκ στρέφει την προσοχή της στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Άνα Καρολίνα Σμιέντλοβα από τη Σλοβακία είτε την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ