today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Εκτός τουρνουά ο κάτοχος του χρυσού στο Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο.4 στον κόσμο, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις από τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (Νο.16), χάνοντας με 7-5, 7-5.

Έχοντας φτάσει πρόσφατα στα ημιτελικά στο Wimbledon, ο Μουζέτι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του προημιτελικού, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τρία χρόνια μετά την Ολυμπιακή του στέψη στο Τόκιο, όπου κυριάρχησε στον τελικό του Ρώσου Κάρεν Κατσάνοφ, ο Ζβέρεφ δεν θα μπορέσει να ανεβείς το βάθρο στο Παρίσι.

Έχασε επίσης στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον περασμένο Ιούνιο από τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος από την πλευρά του προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων σε βάρος του Αμερικανού Τόμι Πολ 6-3, 7 (9) -6.

Ο αποκλεισμός του Ζβέρεφ είναι η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της ημέρας στο παριζιάνικο χώμα μετά από αυτόν της Πολωνής Νο1 στον κόσμο, Ίγκα Σβιατέκ στον ημιτελικό του γυναικείου τουρνουά.

Το μεγάλο φαβορί ηττήθηκε 6-2, 7-5 από την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ , νο7 στον κόσμο, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα φέρει στη χώρα της το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της στο απλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ