today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Δυο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor έρχονται από την Κίνα στην Ευρώπη

Η Leapmotor International στέλνει την πρώτη παρτίδα Leapmotor ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της C10 και T03, έχουν σαλπάρει για την Ευρώπη ,σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την καινοτόμο κοινοπραξία.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία της Stellantis, θα πουλά ηλεκτρικά οχήματα C10 και T03 σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες από τον Σεπτέμβριο και σχεδιάζει να δημιουργήσει 200 σημεία πώλησης για οχήματα Leapmotor στην Ευρώπη έως το τέλος του 2024.

Θα επεκτείνει την κυκλοφορία των προϊόντων της στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική στα τέλη του 2024.

Εστειλε την πρώτη παρτίδα ηλεκτρικών οχημάτων C10 SUV και T03, από τη Σαγκάη της Κίνας στα ευρωπαϊκά λιμάνια αυτόν τον μήνα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία των δυο εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα μοντελα C10 και T03 είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής EV, προσφέροντας απόδοση, αποτελεσματικότητα και αυτονομία, ανακοίνωσε η Stellantis. Η Leapmotor είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) στην Κίνα από πωλήσεις τον Ιούνιο του 2024.

Αξιοποιώντας τα κανάλια διανομής της Stellantis, η Leapmotor International σχεδιάζει να αυξήσει τα σημεία πωλήσεων για οχήματα Leapmotor στην Ευρώπη σε 500 έως το 2026, από 200 στο τέλος του 2024. Υπάρχει τουλάχιστον ένα μοντέλο που σχεδιάζεται να κυκλοφορεί κάθε χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια.

Το C10 είναι το πρώτο παγκόσμιο προϊόν της Leapmotor, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα σχεδίασης και ασφάλειας. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική τεχνολογίας LEAP3.0 που αναπτύχθηκε από την Leapmotor, με έξυπνη ηλεκτρική τεχνολογία, όπως κεντρική ενσωματωμένη ηλεκτρονική και ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τεχνολογία κυψέλης σε πλαίσιο (CTC) και έξυπνο πιλοτήριο. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο, οικογενειακό όχημα κατηγορίας D με premium εμπειρία οδήγησης και χειρισμού στην κατηγορία, με αυτονομία 420 χλμ. WLTP και είναι σε θέση να πληροί το πρότυπο αξιολόγησης 5 αστέρων E-NCAP, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αφού κέρδισε το «2023 International CMF Design Award» για την τεχνολογική και φυσική αισθητική του σχεδίαση, κέρδισε πρόσφατα το Χρυσό Βραβείο 2024 από τα French Design Awards (FDA) και το Χρυσό Βραβείο 2024 από τα US MUSE Design Awards.

Το Leapmotor T03 είναι ένα μικρό πεντάθυρο αστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Α με εσωτερικό χώρο της κατηγορίας Β. Είναι κομψό, αλλά και ευχάριστο στην οδήγηση και διαθέτει αυτονομία 265 χλμ. WLTP. Κατατάχθηκε στο Νο. 1 στη μελέτη αρχικής ποιότητας JD Power στο μικρό τμήμα BEV.

Η Leapmotor, ιδρύθηκε το 2015 και είναι μια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Ο ιδρυτής Zhu Jiangming είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός που έχει πάνω από 30 χρόνια τεχνικής εμπειρίας. Η Leapmotor έχει την έδρα της στο Hangzhou της επαρχίας Zhejiang της Κίνας και το επιχειρηματικό της πεδίο καλύπτει σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων, έρευνα και ανάπτυξη, ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες, καθώς και λύσεις δικτύωσης οχημάτων που βασίζονται στο cloud computing. Το 2023 η Stellantis επένδυσε στην Leapmotor. Στις αρχές Μαΐου 2024, η Stellantis και η Leapmotor δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία Leapmotor International BV για να εξερευνήσουν τη διεθνή αγορά.

Η Stellantis είναι μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που στοχεύει να παρέχει καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή ελευθερία μετακίνησης σε όλους. Είναι περισσότερο γνωστό για το μοναδικό χαρτοφυλάκιο εμβληματικών και καινοτόμων εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, FIAT, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move και Leasys. Η Stellantis εκτελεί το Dare Forward 2030, ένα τολμηρό στρατηγικό σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου να γίνει εταιρεία τεχνολογίας μηδενικής κινητικότητας με καθαρό άνθρακα έως το 2038, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών, ενώ δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους ενδιαφερόμενα μέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ