today-is-a-good-day
33.1 C
Athens

Προβάδισμα πρόκρισης και όλα για όλα στη Βουλγαρία!

Σε ένα ματς που έπρεπε να “καθαρίσει” ο Παναθηναϊκός, έκανε το μίνιμουμ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 2-1 της Μπότεφ Πλόβντιβ στο ΟΑΚΑ και πάει στη Βουλγαρία για να κάνει το… καθήκον του.

Σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν οι Γερεμέγεφ στο 8′ και Μπακασέτας με πέναλτι στο 42′, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 70′  Κορόσεφ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τη Μπότεφ και μάλιστα στο 2’ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Βαγιαννίδης πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μπακασέτα αλλά η μπάλα πήγε άουτ.

Οι «πράσινοι» πίεζαν ψηλά και εκμαίευαν το λάθος των αντιπάλων τους και στο 5’ κέρδισαν ένα ακόμα στημένο, αλλά ο Ιγκόσεν μπλόκαρε σταθερά.

Η πίεση έφερε το 1-0!

Μόλις στο 8’ το Τριφύλλι κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Ο Μλαντένοβιτς έκανε μεγάλη μπαλιά από το κέντρο στην επίθεση, ο Γερεμέγιεφ κατάλαβε την πορεία της μπάλας και την ακολούθησε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε την μπάλα και παρότι το πλασέ δεν είχε δύναμη, ήταν αρκετό για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Έτσι το άγχος των παικτών του Αλόνσο έφυγε, μιας και κατάφερε να βρει γρήγορα το τέρμα και έτσι μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Μάλιστα στο 14’ ο Γερεμέγεφ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ο Μαντσίνι έκανε σέντρα ακριβείας στον Σουηδό στράικερ, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 17’ ήταν η σειρά η Μπότεφ να απειλήσει την εστία του Ντταγκόφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να μπλοκάρει το σουτ του Νουατσούκου και ένα λεπτό αργότερα ο Ποπόφ σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και τον πορτιέρο του Παναθηναικού να μπλοκάρει.

Στο 22’ οι «πράσινοι» έχασαν μία ακόμα ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα, ο Γερεμέγιεφ δεν έκανε καλό το πλασέ και πήγε άουτ.

Μετά από 10 λεπτά από την πρώτη επίσκεψη των φιλοξενουμένων στα καρέ των Μπλαντένοβιτς, κέρδισαν κόρνερ, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 28’ δυνατό σουτ του Κόντε, η μπάλα στα χέρια του Ντραγκόφσκι.

Στο 35’ το Τριφύλλι δημιούργησε μία ακόμα επικίνδυνη φάση. Ο Βαγιαννίδης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Μπακασέτας το εκτέλεσε, με τον Γεντβάι να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να περνά αουτ.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε συνεχώς για το 2-0 και στο 37’ ο  Μπακασέτα έκανε το γύριμα στον Βιλένα και το σουτ του Ολλανδού κόντραρε στα σώματα!

Τα διπλασίασε με τον Μπακασέτα!

Στο 42’ ο Τζούριτσις μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον αμυντικό της Μπότεφ Ταμ, κερδίζοντας το πέναλτι και Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και στο 44’ έγραψε το 2-0!

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με ένα σημαντικό προβάδισμα, παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία στο πρέσινγκ, μιας και έβλεπε πως η Μπότεφ ήταν επιρρεπής στο λάθος.

Με την έναρξη του β’ μέρους το Τριφύλλι πίεσε και στο 47’ ο Γερεμέγιεφ δοκίμασε ξανά το πόδι του με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει την πίεση.

Μάλιστα στο 53’  ο Βαγιαννίδης έκανε εξαιρετική κίνηση με σουτ με το αριστερό μέσα στην περιοχή και δύσκολη επέμβαση του Ιγκόνεν. Στο 55’ όμως ο Μπότεφ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έσκασε στην περιοχή, βρήκε στα σώματα και πήγε δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι και τρία λεπτά αργότερα ο Περέρα έπιασε το σουτ στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε τον Κόντε στο κεφάλι και πήγε άουτ.

Στο 61’ ο Τζούρισιτς κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Μπακασέτα να το εκτελεί, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Κάκιστο λάθος και 2-1 η Μπότεφ!

Στο 70’ η Μπότεφ, σε σημείο που πίεζε, κατάφερε να μειώσει το σκορ. Μετά από ένα Εγκληματικό λάθος του Βιλένα ο Κόροσετς πήρε την μπάλα, έδωσε στον Σέκουλιτς, εκείνος έσπασε ξανά στον Κόροσετς και από κοντά σε κενή εστία, έκανε το 2-1.

Ήταν ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός ήθελε φρέσκα πόδια, μιας και η κούραση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και στο 74’ έβαλε τους Μαξίμοβιτς και Λημνιό, για να τονώσουν το κέντρο.

Μετά από αρκετή ώρα το Τριφύλλι βγήκε μπροστά και έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1! Ο Τζούρισιτς με υπέροχο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε το δοκάρι, με τον Ιγκόνεν να είναι εξουδετερωμένος.

Στο 83’, μετά από κάκιστη συνεννόηση της άμυνας, βγήκε μπροστά ο Ουκάκι  και προσπάθησε να πάρει το πέναλτι. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε την παράβαση, αλλά συμβουλεύτηκε το VAR, όπου έδειξε ότι δεν υπήρχε τίποτα, μιας και ο παίκτης των Βούλγαρων έπεσε μόνος του.

Τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν παιδικά και από καθαρή τύχη οι φιλοξενούμενοι δεν έφεραν το ματς στα ίσα, μιας και είχαν χάσει το μυαλό οι παίκτες του Αλόνσο. Έτσι, στα 6  λεπτά των καθυστερήσεων οι Βούλγαροι πίεσαν για το 2-2, αλλά οι “πράσινοι” κρατούσαν το προβάδισμα με… νύχια και με δόντια και έτσι πάει στον επαναληπτικό με το προβάδισμα

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (89’ Ίνγκανσον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (89’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (74’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (78’ Σπόραρ)

Μπότεφ: Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα (70’ Καμπαγέροφ), Ετό (64’ Κόροσετς), Ακέρε (80’ Ντιαμπατέ) , Ενουατσούκου, Ποπόφ (80’ Ουκάκι), Ούτζα (70’ Σέκουλιτς)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ