today-is-a-good-day
15.4 C
Athens

Ν.Καραθανασόπουλος: Αποφασιστική οργάνωση της πάλης που θα αμφισβητεί τους «μονοδρόμους» και την κυρίαρχη πολιτική

Στη «βόμβα» της μη κάλυψης ακόμα και ζωτικών υγειονομικών αναγκών που είναι έτοιμη να εκραγεί αναφέρθηκε στην αρχή της παρέμβασής του, χθες, στην ΕΡΤNews ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία» ανέφερε πως «το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά».

«Η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, οι παραιτήσεις που γίνονται και μεγαλώνουν την υποστελέχωση είναι προφανώς αποτέλεσμα των 15-20 εφημεριών το μήνα, των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας με την εντατικοποίηση, της επίθεσης στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, της μη μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού και της μη ένταξης του επαγγέλματος στα Βαρέα και Ανθυγιεινά», πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του μιλώντας για το «Κράτος Δικαίου», επισήμανε πως «σε μια κοινωνία η οποία έχει αντιθέσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα δεν μπορεί να υπάρχει ουδέτερο Δίκαιο αφού αυτό πάντοτε θα αποτυπώνει τα συμφέροντα του ισχυρού, δηλαδή της άρχουσας τάξης».

«Είναι χαρακτηριστικό», όπως είπε, πως «με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, το 97% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το «αστικό κράτος υπάρχει για να διασφαλίζει την εξουσία της αστικής τάξης, τσακίζει δικαιώματα και δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες ώστε να στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο, για παράδειγμα ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε ανάγκες επιβίωσης του λαού την ίδια στιγμή που είναι πολύ ισχυρό για να πρωταγωνιστεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών και άλλων ομίλων» πρόσθεσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του τόνισε πως «η προσπάθεια αναπαλαίωσης των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος δεν προμηνύει τίποτα θετικό για τον λαό».

Για να αναδείξει τη «στρατηγική ταύτιση των αστικών πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε ενδεικτικά το «πρόσφατο παράδειγμα με τα αλισβερίσια “όλων με όλους” για την επανεκλογή της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάινεν στη θέση της επιτρόπου της ΕΕ».

Απαντώντας στον βουλευτή Παππά του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε ότι «η “αριστερά” δεν την ψήφισε», ο Νίκος Καραθανασόπουλος του υπενθύμισε ότι «στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν τα ίδια με τη ΝΔ σε ποσοστό 75%».

Κάλεσε σε «αποφασιστική οργάνωση της πάλης που θα αμφισβητεί τις λογικές των “μονοδρόμων” και της κυρίαρχης αντίληψης που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα».

«Το σύστημα συνεχώς αντιδραστικοποιείται και ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας και τα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν εκτοξευθεί, εμείς ζούμε χειρότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό υποδηλώνει και την ανάγκη ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος», τόνισε, καταλήγοντας, ο Ν. Καραθανασόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ