today-is-a-good-day
27.5 C
Athens

Αλ.Χαρίτσης για συγχώνευση Attica-Παγκρήτιας: Αντιμέτωποι με την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης

«Εμείς υποστηρίζουμε την ισχυρή δημόσια παρουσία στο τραπεζικό σύστημα. Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή συμφωνία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη Βουλή για τη συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας Τράπεζας.

Τόνισε ότι η Τράπεζα Αττικής πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και πως «με μερίδιο αγοράς κάτω του 5% και κεφάλαια 10 δισ. δεν είναι δυνατόν να πειστεί κανένας ότι η νέα τράπεζα θα αποτελέσει τον περίφημο πέμπτο τραπεζικό πυλώνα». Υποστήριξε ότι με τη σημερινή προς κύρωση συμφωνία «ερχόμαστε αντιμέτωποι με την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του αρμόδιου εποπτικού φορέα, της Τράπεζας της Ελλάδος δηλαδή, να διαχειριστούν για 5 ολόκληρα χρόνια, με στοιχειωδώς ορθολογικό και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, τρόπο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Attica». Έθεσε το ερώτημα γιατί άραγε η Τράπεζα Αττικής δεν μπόρεσε να ευνοηθεί από τις προβλέψεις του σχεδίου Ηρακλής για να μειώσει τα «κόκκινα» δάνειά της, σχολιάζοντας ότι «εδώ αρχίζει η ιλαροτραγωδία και το σκάνδαλο».

Αφού αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ακρίβειας που «δεν είναι εισαγόμενη» και της τουριστικής ανάπτυξης που «πυροβολεί τα πόδια της», ο κ. Χαρίτσης μίλησε για όσα έγιναν νωρίτερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου «ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος δέχτηκε ύβρεις και απειλές για παραπομπή στο πειθαρχικό από βουλευτές της ΝΔ και τον πρόεδρο της επιτροπής από την οποία και αποχώρησε». «Γιατί; Γιατί τόλμησε να θέσει τα κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο της δίκης για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. «Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν υπάρχει η καταστροφή, από όλη τη δικογραφία, ενός συγκεκριμένου στοιχείου; Του CD που περιέχει επαφές του δολοφονημένου Καραϊβάζ με τον τότε διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέωντα; Την ώρα μάλιστα που οι συνήγοροι της οικογένειας δηλώνουν ότι έχουν το υλικό. Γιατί, αλήθεια, το δικαστήριο δεν το έχει παραλάβει ακόμα;», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Σχολίασε δε, ότι αναρωτιέται «τι είναι αυτό που ερέθισε τόσο πολύ τους βουλευτές της ΝΔ», ρωτώντας αν «περιποιεί τιμή για το κράτος Δικαίου στην χώρα μας αυτή η εξέλιξη» και «μήπως έχουμε κι εδώ οσμή συγκάλυψης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ