today-is-a-good-day
28 C
Athens

Το «Μεράστρι» είναι ένα μαγαζί διαφήμιση της κρητικής κουζίνας

Η Κρήτη είναι μια μαγεία. Η νότια Κρήτη για πολλούς είναι και κάτι παραπάνω. Με θέα «πιάτο» τον κόλπο του Πλακιά, ψηλά στη Σελλιά, το «Μεράστρι» είναι ένα μαγαζί διαφήμιση. Της Κρήτης, της κουζίνας της, της φιλοξενίας της, της Ελλάδας όλης. Γι’ αυτό κι ενώ είναι «κρυμμένο», δεν είναι σε κάποιο κεντρικό μέρος ή δίπλα σε παραλία, η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου.

Κρητικά προϊόντα, ολόφρεσκα, ντόπια πολλά ή από επιλεγμένες αγορές, κρητικές συνταγές στα καλύτερά τους, κρητική φιλοξενία, ένα μαγαζί που βγάζει Κρήτη στα πάντα. Από μεζέδες να τους στρώνεις στη μέση και να μην φτάνει η ρακή, μέχρι κυρίως πιάτα και φανταστικά επιδόρπια, πάλι με ρακή φυσικά, άντε στο ενδιάμεσο καμιά αλλαγή με κρασάκι.

Μεγάλες μερίδες, άριστα τηγανητά που δε σου αφήσουν την αίσθηση του λαδιού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού θα πάρεις πολλά τέτοια, κρέατα λουκούμι, καλοψημένα ή καλομαγειρεμένα, νόστιμα ζαρζαβατικά, όλα στην καλύτερή τους εκδοχή.

Κι όλα αυτά με μια θέα που σε συναρπάζει και κάνει μαγευτική συνολικά την εμπειρία σου στον αυγερινό, κατά πώς μας είπαν ότι σημαίνει το «Μεράστρι», αν και κάτι άλλο να σήμαινε δε θα άλλαζε σε τίποτα τη σημασία αυτού του μαγαζιού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ