today-is-a-good-day
33.7 C
Athens

«Το εκμέκ της κυρα Γιώτας» είναι μια στάση που επιβάλλεται να κάνετε στα Καμένα Βούρλα

Ο Ισθμός, καλή του ώρα εκείνο το πέρασμα της Εθνικής, είχε μείνει γνωστό για το «σουβλάκι» κι ας μην έτρωγαν σουβλάκι οι περισσότεροι κι ας μην ήταν ποτέ και σε καμία περίπτωση το καλαμάκι εκεί το καλύτερο που υπήρχε. Τα Καμένα Βούρλα είναι ένας… Ισθμός προς τη Βόρεια Ελλάδα, ή τη νότια αν έρχεσαι από πάνω. Ειδικά μετά το κλείσιμο του «Λεβέντη» η παράκαμψη γίνεται όλο και από πιο πολλούς. Και «Το εκμέκ της κυρα Γιώτας» είναι ένας σταθερός προορισμός κι ας μην τρώνε εκμέκ εκεί υποχρεωτικά όσοι κάθονται κι ας μην είναι καν το σήμα κατατεθέν ενός μαγαζιού με πολλά καλά είδη.

Κοντά στις τρεις δεκαετίες τώρα υπάρχει αυτό το μαγαζί που φρόντισε έξυπνα μαρκετίστικα να προβάλει ένα προϊόν του, να συζητηθεί και να εδραιωθεί για πολλά άλλα. Χωρίς να έχω ειδικότητα στα γλυκά, το εκμέκ της που εννοείται έχω φάει πολλές φορές μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί δεν είναι και λιγωτικό, έχει πλούσια κρέμα, μου κάνει.

 

Προτιμώ όμως τις απολαυστικές χειροποίητες πίτες ταψιού, βρίσκω νόστιμα και πετυχημένα και τα πανκέικ και τα σάντουιτς γενικά οι μερίδες είναι μεγάλες, χορταστικές και έχει πράγματα για όλα τα γούστα, μια ανάσα από τη θάλασσα. Η παράκαμψη των Καμμένων Βούρλων είναι θεσμός και η Κυρά Γιώτα με το εκμέκ της μια σίγουρη λύση ποιότητας και ποικιλίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ