today-is-a-good-day
31.5 C
Athens

Πετυχημένη η πρόβα τζενεράλε με ντεμπούτο Ίνγκασον!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα 64 λεπτά και επικράτησε με 1-0 της Μακάμπι Νετάνια, στην πρόβα τζενεράλε για τα προκριματικά του Europa League. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 1-0 με τέρμα του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 30′, ενώ το ντεμπούτο του με την φανέλα του Τριφυλλιού έκανε και ο Ίνγκι Ίνγκασον!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Νετάνια και μάλιστα στο 6’  ο Μλαντένοβιτς έκανε εκπληκτική σέντρα, ο Γερεμέγεφ έκανε το άλμα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και ένα λεπτό αργότερα από κόρνερ που προέκυψε, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο, αφού οι Ισραηλινοί έδιωξαν.

Όμως στο 10’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ταβάρες έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Το Τριφύλλι έψαχνε το 1-0 και στο 18’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Μαντσίνι από την γωνία της περιοχής και δεξιά όπως επιτίθεται ο Παναθηναϊκός, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ και στην επόμενη φάση ο του Τζούρισιτς έκανε το σουτ στην συνέχεια από δύσκολη θέση κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ της Μακάμπι.

Στο 25’ ο Βιλένα κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο με τον Μπακασέτα να το εκτελεί, αλλά η μπάλα πήγε στο τείχος και στην εξέλιξη της φάσης στον Μαξίμοβιτς προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Φοβερή ενέργεια από τον Μαντσίνι και 1-0!

Το Τριφύλλι είχε την υπεροχή και στο 30’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός άσος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια στο ξεκίνημα της φάσης, περνώντας ανάμεσα από δύο παίκτες, έκανε το 1-2 με τον Τζούρισιτς, βγήκε απέναντι στον Νιρόν και τελείωσε ιδανική τη φάση για το 1-0.

Μετά από αρκετή ώρα η Μακάμπι έχασε μια καλή ευκαιρία και πιο συγκεκριμένα στο 43’, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Πλακουσένκο από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε με το πλασέ του Κώτσιρα από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 με το τέρμα του Μαντσίνι στο 30’.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι «πράσινοι» έχασαν την πρώτη τους καλή φάση με τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς.

Στο 64’ ο Αλόνσο έκανε 4 αλλαγές και ανανέωσε την ενδεκάδα του και στο 65’ η Μακάμπι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Ο Βάργκας μπήκε στην περιοχή και ξεπέρασε εύκολα τον Σένκεφελντ, γύρισε την μπάλα αλλά ο επερχόμενος Κόλτζεν έστειλε την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση.

Στο 74’ οι Ισραηλινοί έχασαν διπλή ευκαιρία, αρχικά έσωσε με προβολή ο Ίνγκασον και στην συνέχεια με κεφαλιά στην γραμμή ο Κάτρης. Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μια καλή φάση για το 2-0. Κλέψιμο ψηλά από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Βαγιαννίδης έδωσε στον Ζέκα, εκείνος στον Αϊτόρ, ο Ισπανός επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ αλλά έστειλα την μπάλα λίγο άουτ.

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός έχασε μια καλή ευκαιρία. Στο 85′ μετά από στατική φάση οι “πράσινοι” απείλησαν αλλά η κεφαλιά του Νίκα πέρασε λίγο άουτ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν και έτσι οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη με 1-0 και έκαναν πετυχημένη πρόβα τζενεράλε πριν από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι (64’ Λοντίγκιν), Γεντβάι (72’ Ίνγκασον), Σένκεφελντ (72’ Κάτρης), Κώτσιρας (83’ Φικάι), Μλαντένοβιτς (64’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς (64’ Αράο), Βιλένα (72’ Πέρεθ), Μπακασέτας (72’ Ζέκα), Μαντσίνι (72’ Αϊτορ), Τζούρισιτς (64’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (83’ Νίκας)

Μακάμπι Νετάνια: Ομέρ Νιρόν (68’ Ζαφράτι), Μπεν Σαμπάτ (70’ Μεΐρ) , Χεριμπέρτο Ταβάρες, Γιαμπέρ, Καναρίκ (85’ Λίβνατ), Κέλερ (55’ Μπιλού), Λέβι, Πλακουσένκο (55’ Μπελάι), Σάντε, Βάργκας (46’ Σβίρο) και Ζλατάνοβιτς (46’ Κοέν)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ