today-is-a-good-day
28.5 C
Athens

Ήττα-καρμπόν κι από την Φίτεσε ο ΠΑΟΚ

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο φιλικό που έδωσε ολοκληρώνοντας τον κύκλο των αγώνων προετοιμασίας στην Ολλανδία. Λίγες ώρες μετά την ήττα με 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε με το ίδιο σκορ και τον ίδιο τρόπο και από τη Φίτεσε, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο Ντρίελ της Ολλανδίας.

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μπουάνα Αλί Σαμάτα (11′), όμως στο δεύτερο μέρος εμφάνισαν κενά στο κέντρο της άμυνας με τους Ντίλον Χούγκεβερφ (54′) και Γκιάν ντε Ρεχτ (58′) να δίνουν τη νίκη στο σύλλογο του Άρνεμ που πέρυσι τερμάτισε στην τελευταία θέση της Eredivisie – και φυσικά υποβιβάστηκε.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά το ματς. Κι αν ο Ιλόι Ρουμ σταμάτησε τον Γιάννη Κωνσταντέλια σε τετ α τετ στο 9ο λεπτό, από το κόρνερ που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μαντί Καμαρά πήρε την κεφαλιά, ο Ρουμ απέκρουσε ενστικτωδώς κι ο Σαμάτα έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Στο 19′ το φαλτσαριστό σουτ του Κωνσταντέλια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολλανδών ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το δεξί δοκάρι στέρησε από τον διεθνή μεσοεπιθετικό το γκολ, έπειτα από ωραία ενέργεια του Νίκολας Κουαλιάτα. Οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν την πρωτοβουλία και δεν απειλήθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Όπως και στο φιλικό νωρίτερα με την Κυπελλούχο Βελγίου, έτσι και με τη Φίτεσε, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας κενά στο κέντρο της άμυνας. Σέντρα από τα δεξιά του Ντε Ρεχτ, κεφαλιά του Χούγκεβερφ και 1-1 στο 54′. Το σκηνικό επαναλήφθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Νέα σέντρα από τα δεξιά με τον Τομ Κέρσενς, ο Ντε Ρεχτ νίκησε – και πάλι – τον Αντρέ Βιεϊρίνια για να κάνει με κεφαλιά το 2-1.

Από φάουλ του Βιεϊρίνια στο 66′ ο Τόμας Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά μα αστόχησε ενώ στο 77′ οι Θεσσαλονικείς είχαν και δεύτερο δοκάρι, σε διαγώνιο πλασέ του Σαμάτα, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα της αριστερής δοκού και να απομακρύνεται. Το σουτ του Ηρακλή Γιεγκογιάν στο επόμενο λεπτό βρήκε σε ετοιμότητα τον Χρήστο Ταληχμανίδη, στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα στα φιλικά για τον ΠΑΟΚ που επιστρέφει την Δευτέρα (15/7) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία γαι τις αναμετρήσεις για το Β’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Εγκνάτια – στις 24 του μήνα στην Τούμπα (20:30) το πρώτο ματς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΦΙΤΕΣΕ (Γιον φαν ντεν Μπρομ): Ρουμ (46′ Μπράμελ), Κορνελίσε (63′ Σόφερις), Τίλεμανς, Κρίκελς (63′ Έγκμπρινγκ), Τζόναθανς (Ντε Ρεχτ), Πλάατ (46′ Ταχάουι), Κέρσενς (63′ Ντοκούνμου), Ρέβερσον (63′ Φαν Ντούιβενμπουτεν), Λονγκόντα (46′ Γενγκογιάν), Πόστμα (63′ Στέφεν), Σιμπράντι (46′ Χούγκεβερφ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσιφτσής (62′ Ταληχμανίδης), Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (62′ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες (76′ Τσαούσης), Καμαρά, Οζντόεφ (62′ Θυμιάνης), Σμυρλής (46′ Γκούμας), Κουαλιάτα, Κωνσταντέλιας (87′ Τσοπούρογλου), Σαμάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ