today-is-a-good-day
30 C
Athens

Η Ουρουγουάη κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα

Η Ουρουγουάη κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα, καθώς νίκησε στα πέναλτι τον Καναδά στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο “Bank of America Stadium” της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας για την τρίτη θέση να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί η «τσελέστε» ήταν… αλάνθαστη και επικράτησε με 4-3, καθώς οι εκτελέσεις των Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Αρασκαέτα και Λουίς Σουάρες βρήκαν στόχο, την ώρα που ο Ροσέτ απέκρουσε το σουτ του Κονέ και στη συνέχεια ο Αλφόνσο Ντέιβις «σημάδεψε» το δοκάρι, για να κατακτήσει η Ουρουγουάη την τρίτη θέση.

Ο Μπετανκούρ είχε «ανοίξει το σκορ» για την Ουρουγουάη στο 8ο λεπτό, αλλά ο Κονέ έφερε το παιχνίδια στα ίσα στο 22΄. Μάλιστα, ο Καναδάς πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ, ωστόσο το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2΄) με τον -πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης- Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε το 69ο γκολ της καριέρας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Υπενθυμίζεται ότι το 48ο Κόπα Αμέρικα ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7) στο “Hard Rock Stadium” του Μαϊάμι, όπου η -κάτοχος του τροπαίου- Αργεντινή αντιμετωπίζει στον τελικό την Κολομβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ