today-is-a-good-day
34.2 C
Athens

Θετικά μηνύματα για το μέλλον!

Θετικό ήταν το πρώτο εν Ελλάδι δείγμα για τον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες πριν από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας, δείχνοντας ενθαρρυντικά στοιχεία.

Πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος με δύο τέρματα στις αρχές των δύο ημιχρόνων (9′ και 51′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας και στο 3’ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, όμως παρά την ωραία συνεργασία των παικτών του, ο Τζούρισιτς, που ήταν ο τελικός αποδέκτης, δεν μπόρεσε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

Παρόλα αυτά οι Κύπριοι είχαν κλείσει τους χώρους, αλλά οι παίκτες του Τριφυλλιού πίεζαν στο μισό των αντιπάλων τους και κυρίως από δεξιά ήθελαν να αναπτυχθούν.

Σουτάρα ο Μπακασέτα και 1-0!

Οι «πράσινοι» πίεζαν στην μικρή περιοχή της ΑΕΚ και στο 9’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Σέντρα από τον Μαντσίνι, έδιωξε η άμυνα της Λάρνακας, ο Έλληνας χαφ μάζεψε έξω από την περιοχή κοντρολάροντας με το στήθος κι έπιασε ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση κάνοντας το 1-0.

Μετά το γρήγορο τέρμα που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες του Αλόνσο κρατούσαν τη μπάλα και είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν με οργανωμένο τρόπο και κάθετες μπαλιές να επιτεθούν στην εστία του Αλομέροβιτς.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι «πράσινοι» έψαχναν και δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως να κάνουν βιαστικές κινήσεις. Έτσι στο 31’, μετά από το φάουλ που κέρδισε ο Μπακασέτα, ο Τζούριτσιτς το εκτέλεσε με την μπάλα να καταλήγει στον Γεντβάι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός έχασε μια τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με τον Τζούριτιρς. Στο 36’ ο Σέρβος άσος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αλομέροβιτς.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να έχει το τέρμα με τον Μπακασέτα, την κατοχή της μπάλας, με την ΑΕΚ Λάρνακας να κλείνει τους χώρους ανάπτυξης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς στο ίδιο μοτίβο για τον Παναθηναϊκό, μιας και πίεζε στην περιοχή της ομάδας της Λάρνακας και θέλησε να βρει το δεύτερο τέρμα.

Μπάκα και 2-0!

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους οι «πράσινοι» διπλασίασαν τα τέρματα τους, ξανά με τον Μπακασέτα στο 51’. Ο Έλληνας χαφ  βρήκε χώρο κι έπιασε ένα ακόμη υπέροχο σουτ από τα όρια της περιοχής της ΑΕΚ Λάρνακας και νίκησε αυτή τη φορά τον Τούμπα για το 2-0.

Στο 53’ το Τριφύλλι έλειψε να κάνει τρία τα τέρματα του. Ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα στα πλάγια, έκανε το γύρισμα, αλλά ο επερχόμενος Μπακασέτας δεν έπιασε γεμάτα το πλασέ κι έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός είχε ασφαλές προβάδισμα και ο Αλόνσο είχε την ευχέρεια να κάνει τις αλλαγές του, αλλά και τη διάταξη του σχήματος, μιας και διαφοροποιήθηκε η μισή ενδεκάδα.

Μάλιστα στο 69’ οι Κύπριοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι από μία βαθιά σέντρα, εκτέλεσε στην κίνηση, ο Βαγιαννίδης έσωσε αρχικά βάζοντας την κόντρα, ο Γκαρθία σούταρε ξανά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 75’ ο Αλόνσο είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα, μιας και οι μόνοι που παρέμειναν ήταν οι Αράο, Γερεμέγεφ και Γεντβάι

Ασυνεννοησία Νταγκόφσκι – Μλαντένοβιτς και 2-1!

Στο 83′ οι Κύπριοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Σάντος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ντραγκόφσκι, πλάσαρε, ο Πολωνός κίπερ απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Τριπλασίασε τα τέρματα ο “Βάγια”

Όμως 5 λεπτά αργότερα ο Βαγιαννίδης έκανε το 3-1. Μετά από φοβερή ενέργεια και ασίστ Λημνιού στον νεαρό άσο, που «έσκαψε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τριπλασίασε τα τέρματα για τον Παναθηναϊκό.

Έτσι οι “πράσινοι” επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο τους φιλικό επί ελληνικού εδάφους, δείχνοντας θετικά στοιχεία, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Οι ενδεκάδες

‘Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (65’ Ντραγκόφκι), Γεντβάι (65′ Κάτρης), Σένκεφελντ (64’ Μαξίμοβιτς), Βαγιαννίδης, Κώτσιρας (65’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (65’ Λημνιός), Μπακασέτας (75’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65’ Ζέκα), Τζούρισιτς (75’ Πέρεθ), Γερεμέγεφ

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς (46’ Τούμπας), Καμπρέρα (56’ Σουάρεζ), Λέντες (78’ Ναούμ), Σολ (83’ Βασιλείου), Ντίμερς, Φαράι (67’ Σάντος), Γκαρθία (46’ Εμπολό), Μιλίτσεβιτς, Ενρίκες, Σάντσες (78’ Δημητρίου), Γκιούρκσο (56’ Μπρούνκι Γκάμα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ